Srna broji dane do odluke života: Ahmetov nudi novi ugovor, a Chelsea 25 milijuna eura

DAMIR ŠTIMAC potvrdio nam je da Rinat Ahmetov, gazda Šahtara, svom ljubimcu Dariju Srnu nudi novi sedmogodišnji ugovor i funkciju sportskog direktora po svršetku karijere. Ahmetov će učiniti sve da Srna dobrovoljno ostane u Donjecku, gradu u kojem uživa bogovski status, ali neće sprječavati njegov odlazak u slučaju da kapetan odluči prihvatiti neku od ponuda koje ovih dana pomno razmatra sa svojim zastupnicima i obitelji.

"Darijo još nije ništa odlučio. Šahtar mu nudi ugovor na sedam godina i funkciju sportskog direktora. Sve je to lijepo, samo još jedan dokaz koliko ga Ahmetov cijeni. No, mi u ovom trenutku ne možemo ništa reći. Treba nam još nekoliko dana.", kaže Štimac.

A za koji dan trebao bi, zajedno s Darijem, sjesti s Ahmetovom za stol. I otkriti karte. Šahtar još nije zaprimio službenu ponudu za svog kapetana čiji ugovor traje do lipnja 2011. godine. Poznato je da Srna godišnje u Šahtaru zarađuje 4 milijuna eura, i dok neslomljivi karakter nije Ivicu Olića odveo u Bayern, bio je najbolje plaćeni hrvatski nogometaš. Olić bi u Muenchenu, naime, trebao zarađivati 4,5 milijuna eura po sezoni.

Tottenham nije opcija

Ahmetov je, dakako, spreman povisiti primanja Srni, ali ovo je trenutak u kojem drugo strijelac Hrvatske u povijesti traži zasluženi iskorak u svijet Lige prvaka. Prema pouzdanim informacijama Damir Štimac u ruci ima šest ponuda (Darijo je priznao samo dvije), ali neke od njih nisu ono što se traži.

Ukrajinski mediji provalili su da je jedan od interesanata Harry Redknapp, ali Srna čini se, ne želi na White Hart Lane. Piše se i da Barcelona nema dovoljno novca da impresionira Ahmetova, iako gazda tvrdi da je primarna reputacija kluba. Braća Štimac ipak će prema Donjecku krenuti s kapitalnom ponudom. Je li to ona Abramovičeva, koji je prema nekim izvorima spreman ponuditi 25 milijuna eura?

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više