Srpski as o propalom transferu karijere: Nisam pričao s ocem, znam što se dogodilo

Foto: EPA

LAZAR SAMARDŽIĆ (21) u ljetnom prijelaznom roku za 15 milijuna eura trebao je otići iz Udinesea u Inter. Transfer karijere srpskog veznjaka propao je u zadnji trenutak. Talijanski mediji pisali su da je Samardžić već bio u Milanu kako bi obavio liječnički pregled, no da je njegov otac Mladen u posao htio uvući još jednog agenta tražeći veći bonus. Samardžić je na kraju ostao u Udineseu, s kojim ima ugovor do ljeta 2026. godine. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 14 milijuna eura.

O vlastitoj transfer-sagi govorio je u intervjuu za Calciomercato. "Nikad nije bila stvar u novcu. Znam što se dogodilo, ali sada je gotovo i ne želim više o tome govoriti. Pozitivno razmišljam. Udinese ima kvalitetnu momčad i klub je organiziran. Ostanem li još jednu sezonu, bit će to savršeno za mene.

Želim imati sjajnu sezonu u Udineseu, vidjet ćemo što će biti nakon toga. Nisam razgovarao sa svojim ocem, nema potrebe za time jer znam što se dogodilo", rekao je Samardžić dodavši da nije bio pod stresom zbog neuspješnog prelaska u Inter. Na pitanje s kim će veliki klubovi morati razgovarati ako ga požele dovesti, odgovorio je: "S mojim ocem."

Zabio prekrasan gol Napoliju

Samardžić ima 21 godinu i karijeru je započeo u Herthi. Igrao je za RB Leipzig, a od 2021. je u Udineseu. Bio je član svih njemačkih mladih reprezentacija, a u veljači ove godine prihvatio je poziv Srbije. Otad je za nju nastupio u trima utakmicama. Ove sezone je za Udinese upisao šest nastupa i postigao dva pogotka, a prekrasan je bio onaj protiv Napolija, koji možete vidjeti ovdje.

Pročitajte više