Srpski as objasnio zašto je odbio Njemačku: Na kraju karijere želim igrati za Zvezdu

Foto: EPA

VEZNJAK Udinesea i srpske reprezentacije Lazar Samardžić (22) dao je intervju za La Repubblicu. Među ostalim, Samardžić je objasnio zašto je odlučio predstavljati seniorsku reprezentaciju Srbije, za koju dosad ima sedam nastupa, a ne Njemačku, u čijim je mlađim selekcijama igrao te je i rođen u Berlinu.

"Članovi moje obitelji su iz Srbije. Birao sam srcem. Na kraju karijere želim igrati za Crvenu zvezdu", odgovorio je Samardžić, koji je karijeru započeo u Herthi, nakon čega je nastupao za RB Leipzig, iz kojeg je 2021. stigao u Udinese. Ugovor mu vrijedi do 2026., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 20 milijuna eura.

"Bio sam jako blizu Intera, a onda se nešto dogodilo. Ništa ozbiljno"

Samardžić je u ljeto 2023. trebao otići u Inter u transferu vrijednom 15 milijuna eura. Transfer karijere propao mu je u zadnji trenutak. Talijanski mediji pisali su da je već bio u Milanu kako bi obavio liječnički pregled, no da je njegov otac Mladen u posao htio uvući još jednog agenta tražeći veći bonus.

U intervjuu za La Repubblicu je potvrdio da je zamalo postao igrač Intera. "Bio sam jako blizu Intera, a onda se nešto dogodilo. Ništa ozbiljno", odgovorio je Samardžić, dodavši da "nije bio blizu transfera u Napoli kako se pisalo", dok o interesu Juventusa "ništa ne zna".

Pročitajte više