Srpski div i najomiljeniji NBA igrač dobio novi ugovor u najjačoj ligi svijeta

Foto: Profimedia

SRPSKI košarkaš Boban Marjanović, s 224 cm najviši igrač NBA lige prije dolaska Victora Wembanyame, ostaje u najjačoj ligi svijeta i devetu sezonu nakon što je potpisao novi ugovor s Houston Rocketsima, javlja ESPN pozivajući se na njegove američke agente.

Marjanović je NBA karijeru započeo 2015. nakon što je s Crvenom zvezdom osvojio ABA ligu i naslov MVP-a finala te je uvršten u najbolju petorku Eurolige. Od tada je igrao za San Antonio, Detroit, LA Clipperse, Philadelphiju, Dallas i Houston, u koji se vraća na jednogodišnji ugovor za veteranski minimalac od otprilike 2.9 milijuna dolara.

U NBA-u nije zbog učinka, nego pozitivnog utjecaja na svlačionicu

Unatoč uspjesima u Europi, Marjanović je cijelu NBA karijeru bio u ulozi pričuvnog centra i samo u jednoj od dosadašnjih osam sezona - 2018./19., koju je podijelio između Clippersa i Sixersa - igrao više od 10 minuta u prosjeku. No zbog vedrog duha i smisla za humor posvuda je bio najomiljeniji igrač među suigračima i navijačima.

Posebno je bio blizak s Lukom Dončićem tijekom tri zajedničke sezone u Dallasu, a Slovenac je bio ozbiljno zamjerio Mavericksima jer su ga prošlog ljeta razmijenili u Houston. Ovog je ljeta nakon isteka ugovora s Rocketsima postao slobodan igrač, ali novi trener Ime Udoka, koji je bio pomoćnik u Spursima tijekom Bobijeve rookie sezone, vratio ga je za ulogu veterana i pozitivnog utjecaja na mladu momčad.

U osam sezona u NBA ligi 35-godišnji Marjanović je odigrao 317 utakmica s prosjecima od 5.6 poena i 3.6 skokova za devet minuta igre. Na Svjetskom prvenstvu na kojem je Srbija minulog vikenda osvojila srebrnu medalju nije sudjelovao.

Pročitajte više