Srpski fajterski as "Pele" brutalno nokautirao "kolosalnog" Thompsona usred Splita

MIODRAG "Pele" Petković svladao je proslavljenog Jamesa "Colossusa" Thompsona i okitio se pojasom prvaka u teškoj kategoriji. I ne samo to, srpski MMA as je Britanca brutalno nokautirao lijevim krošeom nakon samo nekoliko uvodnih sekundi borbe. Koliko je širok i dug (a to je poprilično - 195 cm i 127 kg), "kolosalni" se ispružio ringom splitske Spaladium Arene koja je u petak ugostila sjajnu MMA priredbu "Milenium Fighting Challenge - Fight4Chamipion".

Thompson je od nokauta bio toliko dezorijentiran da nije znao kuda treba izaći iz dvorane, a nakon borbe nije bio pretjerano raspoložen za izjave. Petković je očekivano bio zadovoljan nakon pobjede karijere.

"Zadovoljan sam jer sam ostvario ono što sam zamislio. Prostudirao sam ga dosta dobro. Znao sam da ću ga uhvatiti na njegovoj slaboj strani, a mojoj jakoj. Bilo je samo pitanje trenutka. Imao sam dosta sreće jer se sve poklopilo. Split je moj sretan grad, a pobjeda protiv Thompsona se može nazvati najvećom u karijeri jer se radi o velikom imenu", izjavio je za Index poslije pobjede Petković.

Litvanac zadavio Barića

U drugoj glavnoj borbi večeri također smo mogli vidjeti spektakularni završetak. U meču za pojas u poluteškoj kategoriji domaća nada Matijas Barić poražen je od Litvanca Arunasa Andriuskevičiusa. Iako je Barić dominirao velik dio borbe, vižljavi je Andriuskevičius istrpio sve udarce da bi na koncu Barića uhvatio u "trokut" i prisilio na tapkanje.

Splićanin je teško podnio poraz...

"Teško sam razočaran. Poklonio sam protivniku dobivenu borbu. Čuo sam kut kako me upozorava, vidio sam što radi, ali sam se pokušao izvući. Nije išlo jer je trokut zavukao duboko. Nisam zadovoljan svojom izvedbom u stojci, bacao sam pojedinačne udarce, jedino sam dominirao u hrvanju. On nije pretjerano kvalitetan borac, zna samo taj trokut i to mi je prodao...", rekao je nakon borbe još uvijek vruće glave Barić.



Rimbon "armbarirao" Bekavca

Nažalost, ništa bolje nije prošao niti Sipe Bekavac. Jedan od naših najboljih boraca u poluteškoj kategoriji naletio je na sjajno raspoloženog Francuza Moisea Rimbona koji ga je prisilio na predaju sredinom prve runde. I prije borbe je bilo jasno da je ovo ispit karijere za Bekavca koji već neko vrijeme traži kartu za međunarodnu scenu, no nitko nije slutio da će Bekavac praktički pasti bez ispaljenog metka. Tamnoputi je Francuz savršeno proveo svoj taktički plan; srušio je Omišanina već na početku borbe, sjeo mu u "mount" i snažnim "ground&pound" udarcima radio štetu. Na koncu je posao dovršio odlično izvedenom polugom na ruku - "armbar", zbog koje je Bekavac morao predati borbu.

Pobjeda je Rimbonu donijela priliku da se na sljedećem MFC-u bori za pojas protiv Litvanca Andriushevičiusa.

Iako je bio vidno razočaran, Bekavac je nakon borbe razmišljao optimistično.

"Teško mi je i jako sam razočaran, no ovo je samo jedan poraz. Idem dalje, prema naprijed. Postoje lošiji dani u karijeri, ali to je normalno. Rimbon je odlično zauzeo poziciju i nikako ga nisam uspio skinuti sa sebe. Mogao sam i očekivati da će me rušiti, što je na koncu i napravio. Prije borbe sam bio napet, previše sam razmišljao i kalkulirao, što mi sigurno nije najbolje leglo", izjavio je za Index.

Rimbon je, s druge strane, bio pomalo ironičan.

"Toliko treniranja za samo četiri minute borbe, nisam zadovoljan. Šteta treninga. Ako ste gledali moje borbe, ja nikada poslije nisam sretan. To mi je samo posao. Stipu nisam proučavao, nisam ga čak niti srušio, pao je nekako ispod mene i ja sam ga onda izmlatio", jednostavno je to objasnio Francuz.

Truhanu i Diabyju borba večeri

Od ostalih borbi ne možemo ne izdvojiti brutalan rat koji smo vidjeli između domaćeg Mateja Truhana i Belgijca Aboubacara Diabyja. Oba su borca u ring ušla bez puno kalkuliranja sa željom da se dobro potuku. Truhan je prvi osjetio krv kada je Diabyja dobro zakačio jednim krošeom u otvorenoj "izmjeni vatre". Belgijac je pao, a Truhan mu je sjeo u "mount".  No, umjesto da dovrši posao iz dominantne pozicije, član Alliance Black Dragona iz Zagreba digao se ponovno na noge da bi doslovce nagazio svog protivnika. To mu se osvetilo pa se on uskoro našao na podu nakon Diabiyjevog krošea. Na koncu se ipak uspio rekuperirati i borbu privesti kraju tehničkim nokautom.

"Ono što sam obećao, a to je atraktivna borba, to sam i pružio. Diaby je nevjerojatno snažan. Borio sam se protiv mnogih jakih boraca, ali je on skoro kao teškaš. Ima velike ruke, a kada me pogodio u glavu, sve mi je zaiskrilo pred očima. Drago mi je da sam pobijedio, možda sam mogao malo bolje taktički odraditi posao, ali sad to nije bitno", rekao je Truhan nakon svoje druge profesionalne pobjede u karijeri.

Prvoklasna organizacija i jako malo publike

U preostalim borbama odlično su prošli BiH borci pokazavši prije svega sjajnu fizičku pripremljenost. Berin Bajlagić je "giljotinom" ugušio brazilca Junora Santiaga, a njegov klupski kolega Tomislav Spahović je čitavu borbu dominirao protiv Zagrepčanina Pere Ogrizeka koji je na koncu predao jer više nije mogao trpjeti udarce.

Sličan scenarij gledali smo i u okršaju Saše Lazića i Ajlina Iće Ahmića. Lazić je pod kišom udaraca predao borbu. Odličnu predstavu pružio je još jedan zagrebački borac. Ivica Trušćek je tehničkim nokautom svladao Albanca Jetima Emrulija. Iako Emruli slovi kao opasan i tehnički dobro potkovan udarač, Trušćek je borbu uspio spustiti na parter gdje je dominirao od početka do kraja.

Valja pohvaliti i organizaciju ovog borilačkog eventa kojem je do epiteta spektakl nedostajalo samo malo više publike. Nažalost, teško je razumijeti ovako slabu posjećenost inače borilačkim sportovima sklone splitske publike. Šteta, jer se radilo o prvoklasnoj adrenalinskoj zabavi od prve do zadnje minute programa.

Pročitajte više