Srpski izbornik nezadovoljan: Najteža skupina! Škotski: Hrvati i Srbi su favoriti

VLADIMIR PETROVIĆ PIŽON, izbornik srpske reprezentacije, nije izrazio zadovoljstvo nakon što su određene kvalifikacijske skupine za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

U skupini A će igrati Hrvatska, Srbija, Belgija, Škotska, Makedonija i Wales.

"Nisam zadovoljan. Dobili smo jaku i tešku skupinu gdje je mnogo izjednačenih reprezentacija. Bit će teško, o prva dva mjesta će vjerojatno između sebe odlučivati Hrvati, mi, Belgijanci i Škoti. Svaki bod će stvarno biti presudan" rekao je Petrović i dodao:

"Hrvatska ima jaku momčad, ispunjeni su internacionalcima baš kao mi. Belgija je na novom početku, a Škotska već dugo nije ostvarila zapažen rezultat i  prepuni su motiva. Wales je također dobra momčad i vjerojatno nisu zaslužili biti u zadnjem šeširu, a i Makedonija je opasna i podcjenjivanje bi bilo pogubno. Definitivno smo mogli dobiti mnogo lakšu skupinu od ove."

Generalni sekretar (tajnik) Nogometnog saveza Srbije Zoran Laković misli da je Srbija mogla proći bolje, ali i gore.

"Imamo dvije razine ekipa - prvu u kojoj su Hrvatska i Srbija i drugu u kojoj su ostali. Iz šestog šešira smo dobili najtežeg protivnika, Wales, tako da će svaki bod u ovakvoj grupi biti veoma važan", rekao je Laković.

"Bit će izazov organizirati te utakmice"

"U svakom slučaju, bit će izazov organizirati ove utakmice", poručio je.


Potpredsjednik saveza Ivan Ćurković ocjenio je da je A grupa teška, ali i zanimljiva:

"Imamo dvije britanske ekipe, kao i iskusne Hrvate. Jedne uspješne kvalifikakcije su već iza nas, ali ovakav sastav grupe za Brazil uopćte nije jednostavan. Mislim da će mnogo ekipa gajiti nadu za osvajanje jednog od prva dva mjesta u našoj grupi", rekao je potpredsjednik FSS-a.

Levein: Moglo je biti mnogo gore, ali...

Reakcije nakon ždrijeba kvalifikacijske skupine A za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu su vrlo slične, pa je tako reagirao i izbornik Škotske Craig Levein.

"Moglo je biti mnogo gore, ali niti ovako nije lako. Hrvatska i Srbija su favoriti, to su već dokazane reprezentacije. Belgija je vjerojatno najteža momčad koju smo mogli dobiti iz trećeg šešira. Utakmice protiv Walesa će biti naelektrizirane kao i uvijek, a niti Makedonija nije lagani suparnik" rekao je Levein, te dodao:

"No, moramo napraviti pravu i detaljnu analizu svih suparnika i tada ćemo biti pametniji. Mislim da će baš svaka utakmica za nas biti veliki izazov. Moglo bi sve završiti dobro za nas, ali nas čekaju strašno teške kvalifikacije."

Pročitajte više