Srpski Kanađanin Lucic doveo Boston do pola puta od finala Istoka

HOKEJAŠI Bostona pobijedili su u tek tri od posljednjih 17 domaćih utakmica u osnovnom dijelu NHL lige. No, s dolaskom doigravanja njihov se učinak drastično promijenio.

U ponedjeljak su ostvarili petu uzastopnu domaću pobjedu u doigravanju (sedmu ukupno) i poveli s 2:0 u protiv Philadelphije u polufinalu Istočne konferencije.

Bruinsi su slavili s 3:2, a odlučujući je gol nešto manje od tri minute prije kraja postigao mladi Kanađanin srpskog porijekla Milan Lucic.

Boston je prije toga dva puta vodio, pogocima Johnnyja Boychuka i Miroslava Šatana, Flyersi su se vraćali preko Mikea Richardsa i Dannyja Brierea, no za treće izjednačenje više nije bilo vremena. Bruinsi su lani ispali u konferencijskom polufinalu protiv Caroline, sada su na najboljem putu da naprave barem korak više.

Chicago je nakon samo pet minuta druge utakmice protiv Vancouvera bio u vrlo neugodnoj situaciji. Canucksi su bili bolji u prvoj utakmici polufinala, a u ponedjeljak navečer su nakon samo pet minuta imali vodstvo 2:0, zahvaljujući Masonu Raymondu i Mikaelu Samuelssonu. No na tim su pogocima i ostali, a Chicago je na kraju slavio s 4:2 i izjednačio polufinalnu seriju Zapada na 1:1.

Blackhawksi su smanjili već u prvoj trećini pogotkom Brenta Seabrooka, no na izjednačenje su morali čekati sve do sedme minute posljednje dionice kad je pogodio Patrick Sharp. Za potpuni je preokret najzaslužniji Kris Versteeg koji je svladao Roberta Luonga minutu i pol prije kraja. Patrick Kane je zaključio priču pogotkom u praznu mrežu.

 

NHL doigravanje, 2. krug (ponedjeljak):

Istočna konferencija

Boston (6) - Philadelphia (7) 3:2

Boston vodi s 2:0 u seriji

Zapadna konferencija

Chicago (2) - Vancouver (3) 4:2

Serija je izjednačena na 1:1

Pročitajte više