EUROBASKET

Srpski mediji: Fešta u Berlinu! Naši navijači slavili su s Fincima

Foto: EPA

HRVATSKA košarkaška reprezentacija je ispala s Eurobasketa. U susretu osmine finala Hrvatska je izgubila od Finske 94:86. Finska će u utorak za polufinale igrati protiv Španjolske. Briljirao je u sastavu Finske Markkanen s 43 koša i 9 skokova, a Salin je dodao 17, dok je u sastavu Hrvatske u svojoj možda i posljednjoj utakmici za reprezentaciju Bogdanović ubacio 23 poena, Smith 17, a Šarić 12 uz 8 skokova i 6 asistencija. O porazu Hrvatske pisali su i srpski mediji.

Reakcije srpskih medija

Srpski list Kurir piše kako se "namještanje Hrvatskoj obilo o glavu". "Hrvati su htjeli lakšim putem doći što dalje na Eurobasketu, ali Finska ih je zaustavila", piše Kurir te ističe kako je skupina srpskih navijača zajedno s Fincima slavila poraz Hrvatske.

B92 dosta je blaži u izvještaju s utakmice: "Markkanen poslao Hrvate kući! Košarkaši Finske savladali su Hrvatsku s 94:86 i tako se plasirali u četvrtfinale Europskog prvenstva. Prva violina selekcije Finske postigla je 43 poena u ogromnom trijumfu vrijednom plasmana u četvrtfinale", pišu.

Telegraf se prisjetio nedavnog poraza Hrvatske od Finske, koji se ponovio i danas: "Hrvati pišu sebi još jedan bolan poraz od istog rivala jer su nedavno poraženi i u drami u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. I u toj utakmici presudio im je Markkanen koji se pretplatio na to da terorizira hrvatski nacionalni tim."

Blic također podsjeća na utakmicu protiv Ukrajine: "Uvod u utakmicu predstavljale su kalkulacije hrvatskih reprezentativaca, koji su u posljednjem meču kola savladali Ukrajinu, ali dobro vodeći računa o razlici, kako eventualno ne bi došli u nešto teži dio ždrijeba."

Pročitajte više