Srpski mediji: Hezonja uništio Partizan i onda pokazao koliki je gospodin

Foto: Dušan Milenkovic/ATA Images/PIXSELL

SRPSKI MEDIJI slave hrvatskog asa Reala Marija Hezonju nakon što je briljirao za euroligašku pobjedu prvaka Europe kod Partizana (88:76) u krcatoj Areni Beograd. Dubrovački ljubimac Grobara, koji su mu i ovaj put skandirali, potopio je Partizan s 25 poena (sjajnih 5/6 za tricu), 6 skokova i 5 asistencija.

"Samo jedan čovjek - Mario Hezonja"

Nakon utakmice naklonio mu se Željko Obradović. Osim trenera koji je devet puta osvojio Euroligu, hrvatskoj zvijezdi klanjaju se i srpski mediji. "Partizan nije zaustavio najbolje krilo Europe, zato je izgubio", naslov je u Blicu, ispod kojeg piše: "Činilo se da bi Partizan mogao do velike pobjede, koja bi mu širom otvorila vrata plasmana u doigravanje, ali da tako ne bude pobrinuo se jedan čovjek - Mario Hezonja.

Možda je hrabro to izjaviti, ali Hezonja je izrastao u najbolje krilo Europe, što je u Areni i potvrdio. Momak koji se na početku karijere mučio, možda i zbog prevelikog pritiska javnosti, a možda i zbog toga što je, jednostavno rečeno, kasno košarkaški sazreo, sada je strah za svaku ekipu Europe. Uspon je krenuo još za vrijeme boravka u Uniksu, a zatim je svoje utočište našao u najvećem klubu Europe Real Madridu. A tamo je očigledno našao pravog sebe. Real ga je smirio, pronašao je svoju ulogu, a polako izrasta i u vođu najbolje ekipe Starog Kontinenta.

"Trice iz driblinga, preko ruke, prodori, zakucavanja... Publika u Areni je uživo gledala najbolje krilo Europe"

Mučio se Kraljevski klub u Areni, nije mogao do koša vrlo često, ali kada god je bilo potrebno - Hezonja je pogađao. Sjajnim zakucavanjem je započeo meč, a da se Partizanu crno piše najavio je nestvarnom tricom u posljednjoj sekundi prve četvrtine, koja je podsjetila na onu čuvenu iz petog meča play-off serije prošle godine. Nastavio je Hezonja u istom ritmu, pogodio je do kraja pet trica za čak 25 poena, uz šest skokova i četiri asistencije, a sve to bez izgubljene lopte. Nije Partizan imao rješenja za hrvatsko krilo, koje je u svakoj situaciji bilo spremno izmisliti poene. Trice iz driblinga, preko ruke, prodori, zakucavanja, nekoliko faula izborenih na iskustvo... Publika u Areni je večeras uživo gledala najbolje krilo Europe."

"Srušio Partizan, pa dao gospodsku izjavu"

Isti izvor ima tekst naslova "Hezonja srušio Partizan, pa dao gospodsku izjavu", u kojem se ističe njegovo hvaljenje Partizana i navijača beogradskog kluba. Telegraf piše da je "Hezonja ostao enigma za Beograđane" i dodaje: "Hrvatski košarkaš je bio izuzetno raspoložen, pokazivao je to od prve minute, a Partizan nije imao načina da se obračuna s njim." Kuriru je naslov "Hezonja uništio Partizan u paklu Arene", a u tekstu piše da je hrvatski as gostiju dominirao utakmicom i postigao niz ključnih poena. 

Pročitajte više