OBILJEŽAVANJE OLUJE

Srpski mediji: Jelićka opet provocira. Živjela kod Srpkinje, a sad slavi Oluju

Foto: Hina

"MATEA JELIĆ, hrvatska taekwondoašica koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama, ne prestaje šokirati izjavama i postupcima", pišu na dan Oluje srpski mediji, komentirajući odluku zlatne Kninjanke da večeras podigne zastavu na Kninskoj tvrđavi povodom obilježavanja 26. obljetnice Dana pobjede. 

Srpska Nova.rs navodi kako je Jelić više puta istakla da joj mnogo znači Oluja u kojoj je, kako piše srpski portal, 250 tisuća Srba protjerano iz Krajine.

"Poželjela je da joj se proslava medalje u rodnom Kninu spoji s proslavom ove akcije. To možda i ne bi bilo čudno da i ova djevojka nije oduševljeno podijelila fotografiju sa Novakom Đokovićem iz kantine u Olimpijskom selu", dodaju u tekstu te podsjećaju na izjavu koju je Matea Jelić dala za N1:

"Ja volim svoju domovinu, a za Oluju osjećam veliku ljubav, kao i prema svojoj zemlji. Moj tata je bio u ratu i meni je drago kada vidim naše vojnike, odnosno da imamo tu snagu. Nisam ništa htjela okrenuti na mržnju. Znam tko sam i odakle sam i ne sramim se toga. Mediji su izvukli neku moju rečenicu, a sve što ja osjećam prema Srbima je poštovanje. Uostalom, ja sam u Srbiji bila puno puta, a čak sam i nakratko živjela kod Milice Mandić. A ona je nevjerojatna osoba, tako je pozitivna i draga, obožavam njen osmijeh."

Srpska Nova tvrdi kako je njezin stav o Oluji gori baš jer je tijekom razvoja svoje karijere živjela kod srpske borkinje, inače dvostruke olimpijske prvakinje. 

"Ona ističe da poštuje Srbiju, a slavi protjerivanje ljudi. Ona će na godišnjici Oluje podići hrvatsku zastavu", zaključuje se u tekstu Nove.rs.

Mateu Jelić zbog podizanja zastave prilikom obilježavanja Oluje u Kninu te njezinih izjava proziva i Telegraf.rs.

"Hrvatska olimpijska prvakinja iz Tokija ne prestaje s provokativnim i nepromišljenim izjavama, ovaj put vezanim uz njezina oca koji je sudjelovao ratu", piše čitani srpski portal.

Podsjetimo, Jelić je danas u Kninu ponovila da je ponosna Hrvatica koja voli svoju zemlju te da joj je velika čast bila stajati pred ljudima danas na proslavi Oluje. 

"Moj tata je ponosan što se borio, imao je super ekipu, on je ponosan i ja sam ponosna na svoju zemlju", kazala je Matea, a njezine riječi prenio je i portal B92.

"Jelićeva je bila među Hrvatima koji su obilježavali dan kada je protjerano 250 tisuća Srba i ubijeno više od tisuću njih, a podignula je i zastavu na tvrđavi u Kninu. Tom prilikom nastavila je provocirati izjavama", navode u tekstu pod naslovom Hrvatska taekwondoašica o Oluji: 'Tata je imao super ekipu u ratu. Ne sramite se porijekla'.

Pročitajte više