Srpski mediji: Kako je Alcaraz uspio srušiti Đokovića? Zbog Navratilove

Foto: Profimedia

CARLOS ALCARAZ osvojio je u nedjelju Wimbledon nakon što je u fantastičnom finalu pobijedio Novaka Đokovića 1:6, 7:6(6), 6:1, 3:6, 6:4. Sjajni 20-godišnji Španjolac stigao je tako do svoje prve krune u Wimbledonu i drugog Grand Slam naslova. Premijerni je osvojio prošle godine na US Openu. Iako već i osvajanje najprestižnijeg turnira na svijetu garantira upisivanje u povijest, Alcaraz je to napravio i rušenjem nekih rekorda.

Na putu do trijumfa Alcaraz je prekinuo nevjerojatan Đokovićev niz od 15 uzastopnih osvojenih tie-breakova na Grand Slamovima tako što je osvojio drugi set u trinaestoj igri. Pobjedom je postao treći najmlađi igrač Open ere s titulom u Wimbledonu. Jedini koji su mlađi od njega slavili ondje bili su Boris Becker (1985.) i Björn Borg (1976.).

Španjolac je nakon meča priznao da mu je pomogla legendarna Martina Navratilova, pišu srpski mediji. Navratilova je bila najbolja igračica svijeta ukupno 332 tjedna, osvojila je 167 titula u singlu, još 177 u parovima... Jedna je od najvećih ikad.

"Deveterostruka prvakinja Wimbledona svojim savjetima iscrtala je Alcarazu put do prve titule na Centralnom terenu. Naime, predložila mu je da koristi što više slice udaraca u meču protiv Đokovića. Alcaraz je to prihvatio", piše Kurir.

Nakon trijumfa, Alcaraz se zahvalio Navratilovoj.

''Vidio sam je kad sam izašao s terena. Rekao sam joj: To je bio tvoj savjet! Bio je to ključ pobjede. Pokušao sam napraviti sve što je Navratilova rekla. Žena je devet puta osvajala Wimbledon. Jednostavno moraš raditi ono što ti ona sugerira. Bilo je sjajno.''

Pročitajte više