NBA

Srpski NBA trener zamalo se potukao sa svojim igračem

Screenshot: Youtube

IGOR KOKOŠKOV prvi je Srbin koji je postao trener NBA momčadi, ali premijerna sezona mu je katastrofalna. Njegovi Phoenix Sunsi su sa skorom 4-21 najgora momčad lige, a zadnji debakl doživjeli su od Portlanda, koji ih je pobijedio 108:86. 

U trećoj četvrtini Mikal Bridges nepotrebno je na šutu za tricu faulirao Damiena Lillarda, što je razljutilo trenera Sunsa. Ušao je na teren kako bi Bridgesu objasnio da to nije smio napraviti, ali ovaj ga nije htio saslušati. 

Činilo se da će njihov verbalni sukob prerasti u fizički, posebno nakon što je Kokoškov držao Bridgesa i nije mu dozvoljavao da sjedne na klupu niti da prođe pokraj njega dok ga ne sasluša. Pat pozicija trajala je par sekundi, sve dok Bridges nije popustio. 

Ali, Kokoškovu je to pirova pobjeda. Daleko važniji je njegov očajan skor i podatak da je na ovoj utakmici ušao u NBA povijest. Ali, onako kako to nitko ne želi. Njegovi Sunsi postali su prva momčad od 1954. i uvođenja mjerenja vremena za napad, koja je u dvije utakmice zaredom u prvoj četvrtini postigla jednoznamenkasti broj poena. Prvi dio protiv Blazersa okončali su s 9:34. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više