UFC

Srpski nokauter iritirao slavljem prije kraja: "Ubuduće uvijek navijam protiv njega"

Screenshot

ALEKSANDAR RAKIĆ slavio je protiv Anthonyja Smitha na UFC-ovoj priredbi u Las Vegasu jednoglasnom odlukom sudaca i prometnuo se u jednog od pet najboljih boraca u poluteškoj kategoriji.

Iako su obojica nokauteri, većinu borbe proveli su u parteru u kojemu je Rakić bio dominantan. Srpski borac uputio je 136 udaraca prema 20 njegovog protivnika. Rakiću je ovo bila 13. pobjeda u UFC karijeri nakon koje je ušao među najboljih pet boraca u poluteškoj kategoriji i uskoro bi mogao dobiti priliku boriti se za titulu.

Nakon borbe Rakić je bio jasan, za njega sada slijedi upravo to, meč za titulu. Protivnik će mu biti pobjednik iz dvoboja Reyesa i Blachowicza. Oni se u rujnu bore za upražnjenu titulu u poluteškoj kategoriji koju je prepustio Jon Jones koji u teškoj kategoriji želi preoteti titulu Stipi Miočiću.

Rakić je još jednom pokazao da je sjajan fajter, ali da je loš pobjednik koji ne poštuje protivnika i publiku. 

Deset sekundi prije kraja meča, u kojem je protivnik odavno bio poznat, Rakić je likujući skakao po oktogonu i slavio te se zalijetao prema dotučenom Smithu praveći se da će ga udariti, na što se ovaj pokušavao obraniti.

Takvo Rakićevo ponašanje ogorčilo je fanove UFC-a. "Nakon sranja koje je izveo na kraju, do kraja njegove karijere i u svakom meču u kojem se bude borio navijat ću protiv njega", napisao je jedan gledatelj borbe na Twitteru.

Drugi je napisao: "Možete misliti kako je Dana White sretan što Rakić zadnjih 10 sekundi borbe iskorištava za slavlje pobjede."

Rakiću ovo nije prvi put da nije velik u pobjedi. Početkom prošle godine, nakon što je u Stockholmu nokautirao Jimija Manuwu, burno je slavio i gestikuliranjem ušutkivao publiku. Naime, Manuwa je Britanac koji već godinama živi u Stockholmu i zbog toga je imao veliku podršku u dvorani. Rakić je nakon pobjede stavio prst na usta, a to je razljutilo publiku koja ga je izviždala. Poslije proglašenja pobjednika joj se ispričao.

Pročitajte više