EURO 2020

Srpski trener: Stradali bismo gore od Škota, što vam je? Bolje da nismo išli na Euro

Foto: EPA/Screenshot YouTube (Nova S)

IVAN GOLAC (71), bivši srpski nogometaš i trener, smatra da Srbija ne bi imala nikakve šanse na Europskom prvenstvu. Podsjetimo, Srbija je u finalu play-offa Lige nacija poslije penala izgubila od Škotske i tako ostala bez plasmana na Euro.

Škoti su potom upali u grupu s Engleskom, Češkom i Hrvatskom te na kraju osvojili bod, protiv Engleske. Škotska je izgubila 2:0 od Češke, s Engleskom odigrala bez pogodaka, a od Hrvatske je u Glasgowu izgubila 3:1. Hrvatska je tom pobjedom otišla u osminu finala Eura, Škoti su ispali, a Srbije na Europskim prvenstvima nema od 2000. godine.

Golac, koji je rodom iz Koprivnice, za Blic kaže:

"Kratko i jasno, prošli bismo gore od Škotske. Što vam je? Oni su barem igrali 0:0 s Englezima, mi ne bismo ni to. Nemamo mi tu kvalitetu", započeo je Golac pa nastavio:

"Nemamo igrače kao Luka Modrić i Mateo Kovačić. Kamo sreće da imamo samo četvrtinu njih. I Ivan Perišić je pravi dinamit, a iznenadio me onaj klinac Joško Gvardiol. Tako mlad, a gazi kao da ima 200 utakmica u nogama. Imaju veću kvalitetu i više iskustva na velikim natjecanjima. Kod njih je pomlađivanje rađeno mudro. I imaju pravog lidera, to je Modrić. Bilo bi nam izuzetno teško s njima, u toj grupi bilo bi nam mučno. Nekada je bolje ne otići na prvenstvo. Pogledajte kako su Hrvati odigrali protiv Škota, koji su se nešto trsili, ali realno, nisu mogli ništa napraviti protivniku. Htjeli su puno na svom Hampden Parku, ali jedno su želje, a drugo mogućnosti."

Golac je u karijeri igrao za Partizan, Southampton, Bournemouth, Manchester City, Belasicu i Portsmouth. Kao trener je vodio Partizan, Torquay United, Dundee United, IA Akranes, Sartid i Karpaty Lavov.

Hrvatska je izborila osminu finala Eura. U ponedjeljak od 18 sati igra protiv Španjolske u Kopenhagenu.


 

Pročitajte više