Srpski velikan otkrio Dražena, a nije pozvan na spektakl. Aco Petrović mu odgovorio

Foto: Robert Anić/PIXSELL

U ČAST Draženu Petroviću će 5. rujna u Zagrebu biti spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige. Dan ranije održat će se gala večera s uzvanicima iz Draženovih klubova, suigračima, regionalnim NBA igračima, igračima FIBA-e, Eurolige, ABA lige. 

Posebno mjesto zauzet će velikani jugoslavenske košarke iz vremena kada je Dražen postajao igrač i zvijezda. Prije šest dana Aleksandar Petrović je na konferenciji za medije predstavio projekt te nabrojao niz velikana koji dolaze. Među imenima nije bilo Zorana Moke Slavnića. On je otkrio Dražena Petrovića. Igrački i trenerski velikan iz Srbije je od 1979. do 1981. trenirao Šibenku te je tinejdžera Dražena gurnuo na veliku scenu. Sada je ogorčen time što nije pozvan na spektakl u Draženovu čast. 

Moka Slavnić: Kakve ja veze imam s Draženom?! Žao mi je što se nikada nisam upoznao s njim

"Zašto bi mene zvali?! Kakve veze imam ja s Draženom?! To neka dođu oni koji su mu pomogli. Ja ne pamtim da sam bio u Šibeniku. To što sam izostavljen za poziv, to najbolje zna Aca Petrović. On sigurno nije zaboravio tko je trenirao njegovog brata. Možda se Aca zagrcne svaki put kada se spomene moje ime. Kada se pojavila knjiga o Draženu Petroviću, poslije njegove smrti, naravno da sam je morao imati. Dođoh tako do 356. stranice, do kraja i ne pročitah svoje ime da sam mu bio trener. Možda sam nešto sanjao. Sve je to okej, ne treba se sekirati. Ispričala mi se tada njegova majka Biserka... Možda će i sada, tko zna. Pitah je tada, što je ovo? Je l' knjigu pisao neki ustaša? Ispričala se do groba, reče da je bila greška. Kakva greška, moja Biserka... Ma, sve je okej! Nema ovdje bilo kakvog ogorčenja kod mene. Svi mi koji smo bili akteri znamo kako je to izgledalo. Žao mi je što se nikada nisam upoznao s Draženom..." sarkastično je o svemu govorio Moka Slavnić za Kurir.

Aco Petrović: Moka je jedan od naših najvažnijih VIP gostiju

Na ovaj Slavnićev istup reagirao je Aleksandar Petrović. Na Twitteru je napisao: "Iznimno mi je žao da je moj prijatelj i čovjek koji je otkrio Dražena, izašao s ovakvim intervjuom vezano za Draženovu utakmicu, jer je upravo on, sa Đurovićem, Tanjevićem, Halilovićem, Pinom, Pavličevićem, Lolom Sainzom jedan od naših najvažnijih VIP gostiju. Prije slanja samih pozivnica, potrebno je prije svega zakružiti budžet, rezervirati Arenu i hotel za minimalno 150 VIP gostiju te mnoge druge stvari. Tako da sljedećih dana stižu pozivi, te se nadamo da će i Moka prihvatiti poziv."

Pročitajte više