TRANSFERI

Srpsko čudo od djeteta potpisalo za Juventus: Evo zašto ga zovu Neboder

Foto: Gulliver / Getty Images

STRAHINJA PAVLOVIĆ prije dva tjedna napunio je tek 18 godina, a za seniorsku momčad Partizana odigrao je samo 15 utakmica, ali već važi za jednog od najboljih mladih stopera na svijetu.

Visok je 194 centimetra zbog čega je u Srbiji poznat pod nadimkom Neboder. Od ljeta će ovaj gorostas zaklanjati put napadačima u Italiji jer Juventus ga je kupio uz odštetu od pet milijuna eura, uz eventualne bonuse od dva milijuna eura. 

Juventus ga je pratio od početka godine, a definitivno ga je odlučio angažirati prije deset dana, nakon što su njegovi skauti i sportski direktor Fabio Paratici gledali kako Pavlović impresivno igra u finalu kupa. Partizan je pobijedio Zvezdu na Marakani i uzeo pehar, a njegov branič je ostvario transfer života. 

Nakon te utakmice Paratici i njegov kolega Miloš Vazura počeli su pregovore, koji su upravo uspješno završeni zahvaljujući Faliju Ramadaniju. Misteriozni Albanac i najmoćniji menadžer Balkana u svom stilu je, diskretno i ekspresno, riješio i ovaj transfer. 

Pavlović je s Juventusom potpisao ugovor na pet godina, uz plaću od milijun eura po sezoni, što je deseterostruko povećanje godišnje gaže u odnosu na 100 tisuća eura, koliko zarađuje u Partizanu. 

Najbolji talijanski klub dovodi ga kao nasljednika Giorgija Chiellinija, koji u kolovozu navršava 35 godina. 

Čini se da bi mu Pavlović mogao biti dostojan nasljednik, kao i sjajnim srpskim stoperima Vidiću, Nastasiću, Milenkoviću...

Osim očitih fizičkih prednosti, impresivne snage i visine, odlikuju ga odličan osjećaj za igru, ali i sjajna tehnika, kao što pokazuje i ova snimka njegovog driblinga i zakucavanja lopte u gol:

Pročitajte više