Standard za zelenim stolom pobijedio Anderlecht 5:0 zbog divljanja navijača

Foto: Getty Images / Guliver Image

DISCIPLINSKA komisija Belgijskog nogometnog saveza registrirala je prekinutu utakmicu Standard - Anderlecht rezultatom 5:0 za domaćine i pritom kaznila Anderlecht jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama.

Podsjetimo, utakmica 4. kola Lige za prvaka belgijskog prvenstva između Standarda iz Liegea i Anderlechta, koja je igrana 12. travnja, prekinuta je u 30. minuti pri vodstvu Standarda 2:0 jer su gostujući navijači ubacivali u teren baklje i petarde.

Standard je poveo 2:0 golovima Marina (22) i Mpokua (29-11 m), a takav rezultat nije se svidio navijačima Anderlechta koji su zasuli travnjak zapaljivim sredstvima.

Glavni je sudac nekoliko puta upozoravao kako će, ako se neredi ne smire, prekinuti utakmicu, a kako su se gostujući navijači oglušili na ta upozorenja, odlučio je prekinuti dvoboj.

Utakmica je registrirana rezultatom 5:0, a Anderlecht je kažnjen i s 5.000 eura te igranjem jedne utakmice pred praznim tribinama. Kažnjen je i Standard, i to s 3.500 eura zbog bakljade njegovih navijača.

Na ljestvici trenutačno vodi Genk s 47 bodova, Club Brugge je drugi sa šest bodova manje, Antwerpen je treći s 38 bodova, a zatim slijede Standard (36), Anderlecht (27) i Gent (26).

Pročitajte više