engleska reprezentacija

Sterling se oglasio nakon što je izbačen iz reprezentacije, procurili i detalji

Foto: Guliver Image/Getty Images

IZBORNIK Engleske Gareth Southgate izbacio je iz kadra reprezentacije za kvalifikacijsku utakmicu protiv Crne Gore najboljeg igrača Raheema Sterlinga.

Sterling neće biti u momčadi koja će u četvrtak igrati protiv Crne Gore, a posljedica je to sukoba koji je igrač Cityja imao s reprezentativcem Liverpoola Joeom Gomezom u ponedjeljak na reprezentativnom okupljanju.

Bio je to nastavak sukoba između njih dvojice koji je započeo tijekom nedjeljnog derbija između Liverpoola i Cityja (3:1). Sterling je najprije verbalno, a onda i fizički napao reprezentativnog kolegu.

''Nažalost, emocije s utakmice Liverpoola i Cityja bile su prejake. Jedan od većih izazova bila je da razdvojimo klupsko rivalstvo od reprezentacije. Nije bilo lako donijeti tu odluku, ali Raheem neće biti u sastavu za utakmicu protiv Crne Gore. Vjerujem da je to najbolje za momčad'', kazao je izbornik Southgate za službene stranice Nogometnog saveza Engleske i dodao je da je odluku donio nakon razgovora s ostatkom reprezentacije.

Engleski mediji jutros su objavili detalje sukoba. Daily Mail navodi da je Sterling napao Gomeza nakon što ga je ovaj srdačno dočekao na okupljanju reprezentativaca. Gomez je prišao Sterlingu koji je sjedio u kantini i pokušao mu je pružiti ruku. Međutim, igrač Cityja je reagirao agresivno i Gomeza je uhvatio za vrat. U početku nitko od prisutnih suigrača nije reagirao jer su mislili da se radi o šali. No, vrlo brzo je postalo jasno da Sterling misli ozbiljno i uspjeli su ih razdvojiti i zaustaviti sukob koji je vrlo lako mogao eskalirati u pravu tučnjavu.

Nakon što je saznao da je izbačen iz reprezentacije, oglasio se i Sterling.

''Nakon derbija emocije su bile jake i čovjek sam koji priznaje da me takve situacije znaju savladati. Joe i ja smo dobri prijatelji i razumijemo se. Bila je to stvar koja je trajala 5-10 sekundi. Sad je to iza nas i nećemo od ovoga raditi veći problem nego što on je'', kazao je Sterling za kojeg se ne zna hoće li igrati protiv Kosova u nedjelju.

Engleskoj je u utakmicama protiv Crne Gore i Kosova potreban bod za potvrdu odlaska na Europsko prvenstvo 2020.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više