Steve Kerr nakon poraza SAD-a: Ovo više nije 1992. godina

Foto: EPA

NJEMAČKA košarkaška reprezentacija šokirala je Sjedinjene Američke Države i pobijedila ih 113:111 u polufinalu Svjetskog prvenstva te se plasirala u finale u kojem će igrati protiv Srbije. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, kada će za brončanu medalju igrati i SAD protiv Kanade. Izbornik SAD-a Steve Kerr dao je izjavu nakon poraza.

"Košarka je postala globalan sport u posljednjih 30 godina. Ovo više nije 1992. godina. Diljem svijeta postoje dobri igrači, kao i momčadi. Nije lako osvojiti Svjetsko prvenstvo ni Olimpijske igre. Čestitam Nijemcima, bili su fantastični, zaslužili su pobijediti.

Kada smo ušli u seriju, oni su odgovorili sjajnim potezom. Napravili su što su trebali napraviti. Ponosan sam na svoje igrače, bili su hrabri cijelu utakmicu, no nismo uspjeli pobijediti", rekao je izbornik SAD-a.

"Srbima ne treba moj savjet"

Kerr smatra kako je slaba igra u obrani razlog poraza. "Čestitam Schröderu, teško ga je zaustaviti. Brz je i konstantno probija s loptom", izjavio je Kerr, pa nastavio: "Griješili smo. Mi smo trebali postaviti ritam, ali nismo uspjeli i to je otvorilo prostor za Obsta, koji je bio njihov ključni igrač."

Kerra su na kraju pitali ima li savjet za srpsku reprezentaciju, koja će se s Njemačkom boriti za svjetsko zlato. "Ne treba im moj savjet, odlično igraju", zaključio je američki izbornik, ujedno trener Golden State Warriorsa.

Pročitajte više