Stevens: Hrvatski nogomet bolji je od austrijskog, bilo bi sjajno kad bi izborili penale

U ZAGREBU je u ponedjeljak pala kiša i malo osvježila zrak uoči važnog dvoboja Dinama i Red Bull Salzburga u utorak navečer. Nešto manje od 24 sata prije Huub Stevens poveo je svoje igrače na trening maksimirskom travom. Vježbanje Austrijanaca pratilo je dvadesetak novinara zajedno s braničem Modrih Robertom Kovačem.

Igrači Red Bulla uglavnom su se bazirali na vježbe koordinacije i kratka dodavanja, a vladalo je veselo raspoloženje, kako igrača tako i trenera, baš kao da ih dan poslije ne očekuje vrlo važna utakmica. Na trening utakmica koja je uslijedila bilo je očito kako će Austrijanci svoju igru opet bazirati na bokove, odakle je došlo nekoliko sjajno upućenih lopti.

Stevens već svladao Dinamo na Maksimiru

Poslije treninga novinarima se na press konferenciji pridružio i Huub Stevens koji je podijelio svoja razmišljanja s javnosti. Stevens je bio dobro raspoložen i nada se kako će njegov klub uspjeti u svom naumu da prođe dalje u play-off kolo Lige prvaka.

Dodajmo kako je nizozemski trener Huub Stevens već je vodio jednu utakmicu u Maksimiru. S Hamburgom je prije dvije godine u Uefinoj ligi svladao Dinamo 2:0, pogocima Trochowskog i Olića u posljednje dvije minute. Od ostalih Salzburgovaca samo je Saša Ilić igrao na Maksimiru, kada je u dresu Partizana 1997. godine poražen sa 5:0.

Strašni Zickler je spreman

"Došli smo zabiti gol i znamo da to neće biti lako, ali u nogometu je sve moguće i nemamo se namjeru predati. Sve će se znati nakon sutrašnji devedeseti minuta. Ne, ne znam još kojih ću 11 poslati na teren. Devetnaestoricu koju sam poveo sutra ću probrati", rekao je na press konferenciji Huub Stevens.

"Što se tiče Zicklera, on je rekao da može i želi igrati, ali nisam još načistu. I o tome ću sutra odlučiti", dodao je.  Inače, Zickler je još jutros za austrijske medije prije polijetanja za Pleso najavio kako na zagrebački travnjak puleni Stevensa dolaze otvorenog garda.

"Morat ćemo zaigrati otvoreno na Maksimiru, nema druge. Bit će teško, ali imamo šanse i želimo ih iskoristiti. Svi znamo što nas tamo očekuje i individualne greške poput one u prvoj utakmici moramo eliminirati inače nemamo nikakve šanse", istaknuo je iskusni napadač.

Prisjećajući se prve utakmice Stevens je istaknuo kako se Dinamo pokazao kao nedvojbeno bolja ekipa, ali da će na Red Bullu da isti napravi i na Maksimiru.

"Dinamo je u prvoj utakmici odigrao jako kvalitetno, to se mora priznati, a na nama je da sutra pokažemo što možemo. Dinamo je posebno kvalitetan u napadu i svi smo svjesni da je hrvatski nogomet kvalitetniji od austrijskog, ali kao što sam rekao sve će se vidjeti sutra", istaknuo je Nizozemac.

Na upit o izostanku Marija Mandžukića, Stevens je rekao: "Dinamo ima druge napadače osim Mandžukića koji mogu odigrati jako dobro i na to se ne treba izvlačiti. Ruku na srce i nama nedostaje nekolicina kvalitetnih napadača."

Trener kluba iz Salzburga na stalnoj je vezi s Nikom Kovače, ali kaže, nije ga pitao ništa o Dinamu.

"Istina, čujem se stalno s Nikom Kovačem, ali nismo razgovarali o Dinamu, nema potrebe, vrlo dobro poznajem sve igrače zagrebačkog kluba", samouvjereno će Stevens.

"Bilo bi sjajno kad bi jedanaesterci odlučivali"

Na koncu Stevens je istaknuo kako bi bio vrlo zadovoljan kada bi o prolasku dalje odlučivali kazneni udarci, što bi značilo da će maksimirski susret završiti remijem.

"Da, jedanaesterci bi bili vrlo dobar rezultat za nas, to se mora priznati", za kraj će nizozemski strateg na klupi Red Bulla.

Vjerojatni sastavi:

Red Bull Salzburg: Gustafsson, Schwegler, Sekagya, Dudić, Ulmer; Augustinussen; Tchoyi, Vladavić, Leitgeb, Svento; Zickler

Dinamo: Butina; Lovren, Bišćan, Carlos, Glavina; Morales, Vrdoljak, Sammir, Badelj, Kramarić; Papadopoulos

Pročitajte više