Transferi

"Stigao sam u Romu kao pojačanje, a onda shvatio da ništa ne znam o nogometu"

Foto: Guliver Image/Getty Images

HECTOR MORENO stigao je u Romu prije tri godine iz PSV-a i očekivalo se da će biti jedan od ključnih igrača u obrani momčadi. Međutim, Rim je napustio nakon samo sedam mjeseci i 300 odigranih minuta te otišao u Real Sociedad. 

U Romi, koja ga je platila šest milijuna eura, nije uspio izbaciti Fazija i Manolasa iz prve momčadi, a čak nije bio ni prva obrambena opcija s klupe jer je prednost kod trenera Di Francesca imao Jesus.

Sada je 32-godišnji Meksikanac otkrio da se dolaskom u Romu šokirao koliko malo zna o nogometu.

"Kada sam došao u Romu, shvatio sam da ne znam igrati obranu. U svom prvom klubu Pumasu s 15 godina nisam znao igrati obranu. U Romu sam otišao s 29 godina te i dalje nisam znao puno više o igri u obrani. Nikad nisam toliko naučio kao tijekom tih sedam mjeseci u Romi", rekao je kapetan meksičke reprezentacije. 

"Objašnjavali su mi različite stvari na treninzima, a ja bih se zapitao: Je li moguće da ni ovo nisam znao?! Dotad sam uvijek imao trenere koji su više voljeli napadački nogomet."

Prije Rome igrao je za AZ Alkmaar, Espanyol i PSV, a iz Sociedada je prošlog ljeta otišao u Katar. Za reprezentaciju Meksika u 12 godina odigrao je 104 utakmice i zabio četiri gola.

Pročitajte više