NENAD BJELICA

Stigla ozbiljna potvrda: Bjelica na korak od klupe turskog velikana, prihvatio uvjete

Foto: EPA

TURSKI TRT SPORT tvrdi da je Nenad Bjelica na korak do preuzimanja Fenerbahčea.

Ovo je dosad najozbiljnija potvrda koja je isplivala u turskim medijima nakon što se posljednjih dana pisalo o interesu iz Turske za bivšeg Dinamovog trenera.

Najozbiljnija potvrda stigla iz Turske

"Fenerbahče je dao verbalnu ponudi Bjelici. Čelnici kluba u stalnoj su telefonskoj vezi s hrvatskim stručnjakom. Bjelica smatra da su predstavljeni uvjeti zadovoljavajući i da ih može prihvatiti", piše poznati turski sportski novinar Yagiz Sabuncoglu, specijaliziran za događanja oko ovog istanbulskog kluba.

"Ne mogu ništa komentirati, osim reći da sam slobodan trener na tržištuu", rekao je večeras Bjelica turskim novinarima.

Bjelica je, tvrde Turci, glavni kandidat za prvog trenera ovoga kluba.

"Očekuje se skori sastanak Uprave kluba. Kada se to dogodi, konačna odluka bit će donesena u najkraćem roku i potom službeno prezentirana."

 

Bjelica odskače među kandidatima

Ali Koc, 53-godišnji predsjednik Fenera i član najbogatije turske obitelji u čijem je vlasništvu konglomerat Koç Holding, silno želi hrvatskog trenera.

Prije prekida prvenstva Fenerbahče je dohvatio tek sedmo mjesto na tablici. Iduće sezone želi naslov prvaka, a trenera koji će to ostvariti platio bi između 1,5 i 2 milijuna eura godišnje. Klupa Fenera trenutno je prazna, a uz Bjelicu se među kandidatima spominju i Marcelino, Laurent Blanc te Marco Giampaolo.

No bivši trener Dinama odskače u promišljanjima gazde kluba, a turski mediji navode ga kao ozbiljnog kandidata i seciraju njegov rad.

Upamtili su ga u prošloj sezoni kada je s Dinamom na Maksimiru demolirao Fenerbahče 4:1.

Otto Barić: Bjelica je u Dinamu imao mir i vrijeme

O kombinaciji Bjelica - Fenerbahče prošlog smo tjedna razgovarali s legendarnim Ottom Barićem koji je svojevremeno također vodio taj klub.

''Fenerbahče je veliki klub, i to u europskim okvirima. To je klub koji je u Turskoj religija. Prati ga više od 20 milijuna navijača. Oni su Bayern tog dijela svijeta. Međutim, Fenerbahče je danas daleko od renomea slavnog i trofejnog kluba. Pratim turski nogomet i reći ću vam da danas tamo ima barem pet ili šest boljih klubova. Ode li Bjelica tamo, morat će biti mudar i dovesti barem dva ili tri vrhunska pojačanja. Možda čak i nekog igrača Dinama, i to najboljeg. U ovom trenutku Feneru treba nekoliko igrača svjetske klase, reprezentativaca. Ne izađe li mu klub u susret, bojim se da će teško napraviti nešto'', kaže Barić i objašnjava ključnu razliku između Dinama I Fenera.

''To su dva totalno različita principa rada i pristupa nogometu. Bjelica je u Dinamu imao mir i vrijeme. Dinamo je uvijek prvak Hrvatske i Nenad je mogao u miru slagati momčad za Europu. S druge strane, Dinamo ima fantastičnu omladinsku školu iz čijeg bazena stalno crpi svježu krv. Fener, iako je velik klub, to nema. Oni kupuju igrače i sve ovisi o tome koliko je vlasnik spreman zagrabiti u džep. Dođe li u Istanbul, Bjelici će najveći protivnik biti vrijeme jer tamo su gazde nervozni i sve bi sad i odmah.''

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više