SVJETSKO PRVENSTVO U SKIJANJU

Stigle prijetnje smrću zbog bizarne utrke u kojoj je Zubčić osvojio medalju

Foto: EPA

GLAVNA tema u skijaškom svijetu je i dalje paralelni veleslalom koji je u utorak vožen na Svjetskom prvenstvu.

Mnogi skijaši su se javno pobunili zbog formata natjecanja. Osim što je jedna staza bila evidentno brža od druge (crvena od plave), postojalo je i pravilo da se nakon prve vožnje ne može zaostati više od pola sekunde. Tako su oni koji su u drugoj utrci bili u crvenoj stazi najčešće prolazili suparnike jer bi nadoknadili taj zaostatak do pola sekunde. 

Jedan od onih koji su imali veliku korist od ovakvog pravila je i Zubčić. On je u polufinalu u prvoj vožnji zaostao dosta više od pola sekunde za Švicarcem Loicom Meillardom, ali je u drugoj utrci lovio zaostatak od samo pola sekunde. Na kraju je prošao s dvije stotinke prednosti, a da nije postojalo pravilo o pola sekunde zaostatka, morao bi u borbu za broncu jer je ukupno gledajući njegov rival bio brži u dvije vožnje. 

Upravo su iz Švicarske nakon utrke stigle prijetnje smrću FIS-ovom direktoru utrka Markusu Waldneru.

"Ovo nije oštra kritika ili kleveta. Ovo je ozbiljna prijetnja smrću. Javio sam sve odvjetnicima i policiji. Čini mi se ludo da se ovo događa zbog jedne utrke", rekao je Waldner i otkrio da je prijeteća poruka stigla iz Švicarske.

Ovo je bio prvi put da se paralelni veleslalom vozio na Svjetskom prvenstvu.

"Ni mi nismo sretni zbog toga kako je sve odrađeno. Kajemo se zbog pogrešaka. Da, bilo je puno pogrešaka i naučili smo dosta iz njih", dodao je Waldner i pravdao se da je bilo teško složiti dvije identične staze. 

Pročitajte više