SAT I POL DO UTAKMICE

Stigli sastavi za okršaj s Islandom: Dalić napravio devet promjena u odnosu na utakmicu s Argentinom

Foto: Hina

U 20 SATI u Rostovu Hrvatska igra svoju posljednju utakmicu grupne faze na ovom Svjetskom prvenstvu. Osmina finala je i teoretski osigurana, dok prvo mjesto u grupi može ispustiti samo nevjerojatnim raspletom. S druge strane, Island lovi pobjedu nužnu za prolaz i pritom sluša što se događa na utakmici Nigerije i Argentine.

Zlatko Dalić obradovao je Islanđane time što je na travnjak poslao rezervnu momčad. Od igrača koji su od prve minute nastupili protiv Argentine ovaj put su tek Luka Modrić i Ivan Perišić.

>>> Ako ste u Rusiji i idete na utakmicu ili navijate u svom gradu, šaljite nam svoje fotografije i videa na desk@index.hr ili Facebook stranicu Index Sport.

>>> KOMENTAR: Evo zašto je Dalić u pravu što mijenja cijelu momčad

19:00 Prijenos utakmice možete pratiti OVDJE

18:45 Sastavi:

Island: Halldorsson, Saevarsson, Ingason, Sigurdsson, Gudmundsson, Bjarnason, Sigurdsson, Finnbogason, Gunnarsson, Magnusson, Hallfredsson

Hrvatska: Kalinić; Jedvaj, Ćaleta-Car, Ćorluka, Pivari; Badelj, Modrić, Kovačić; Pjaca, Kramarić, Perišić

18:30 Hrvatska je stigla na stadion. Čeka se objava sastava.

18:00 Hrvatska će u osmini finala 99,9 posto igrati protiv Danske. Ovdje možete pogledati raspored utakmica.

17:30 Još uvijek bez golova na susretu Danske i Francuske.

16:30 Na ovom linku  možete pratiti utakmicu Danske i Francuske. Zasad nema golova pa bi vjerojatni suparnik Hrvatske bila Danska.

15:30 Atmosfera iz Rostova nekoliko sati prije utakmice.

15:00 Posljednje informacije govore da će Modrić igrati od prve minute. Očito je pritisak Argentinaca i Nigerijaca urodio plodom pa Dalić neće u potpunosti promijeniti momčad. Uz njega će od onih koji su srušili Argentinu u prvih 11 ponovno biti Perišić. Bradarić ostaje na klupi.

14:00 Zlatko Dalić nije otkrio sastav na press konferenciji, a ovaj put imena udarne postave nisu procurila ni do novinara nakon treninga. Očekuje se da bi Luka Modrić ipak mogao zaigrati od prve minute.

13:00 Zbog Dalićeve najave da će Hrvatska zaigrati s rezervama pobunili su se u nigerijskoj reprezentaciji, a iz FIFA-e navodno stižu pritisci kako bi Hrvatska zaigrala s glavnim zvijezdama. Evo kako je Dalić to komentirao.

>>> Kako je Dalić začepio usta FIFA-i i svima koji provociraju Hrvatsku

 

>>> Poraz koji Hrvatsku još peče, odveo je Island na SP

12:00 Pogledajte atmosferu među hrvatskim navijačima uoči posljednje utakmice u skupini.

11:00 Evo kako je Jose Mourinho prognozirao utakmicu Hrvatske i Islanda.

>>> Hrvatska na Vratima Kavkaza

Hrvatska je dosad odigrala briljantno Svjetsko prvenstvo. Najprije je svladala Nigeriju 2:0 (autogol, Modrić - 11 m), da bi u utakmici generacije golovima Rebića, Modrića i Rakitića razbila Argentinu i osigurala osminu finala. Hrvatska je, uz Urugvaj, jedina reprezentacija koja još nije primila pogodak. Ona će dalje najvjerojatnije kao prvoplasirana ekipa u skupini, a tu računicu može pokvariti jedino poraz od Islanda i pobjeda Nigerije nad Argentinom, pri čemu bi afrička momčad morala nadoknaditi pet golova slabiju gol-razliku u odnosu na Hrvatsku. 

S druge strane, Island je oduševio svijet čvrstim bedemom u prvoj utakmici protiv Argentine u kojoj su izvukli 1:1 zahvaljujući golu Finnbogasona. Ipak, nakon toga je uslijedio neugodan poraz od Nigerije od 0:2. Sada su Islanđani u teškoj situaciji - moraju pobijediti Hrvatsku i nadati se remiju ili pobjedi Argentine u drugoj utakmici, pri čemu bi u oba slučaja gol-razlika bila odlučujući faktor. Možemo reći da Hrvatska igra i za sebe, i za Argentinu.

Rezultati by SofaScore

Na napise o "rezervnoj" Hrvatskoj koja će odmarati ključne igrače izbornik Dalić ima suprotan pogled: "Ne zanima me, ne pratim što pričaju. Da nismo pobijedili dvije utakmice, nitko niti nas ne bi slušao što pričamo. Spremali smo se kao za svaku utakmicu, došli smo pobijediti i uzeti tri boda. Teško smo ostvarili prvo mjesto. Ne znam što komentira Argentina, mi vodimo računa o sebi. Ja vodim brigu samo o Hrvatskoj. Nećemo kalkulirati, prvi smo u grupi i nećemo birati protivnika sve i da možemo. Idemo svojim putem i što dragi Bog da."

>>> Modrić i Rakitić skuplji od cijele reprezentacije Islanda

S druge strane, islandski izbornik Heimir Hallgrimsson već je zadovoljan uspjehom, a osvrnuo se i na učestalost susreta s Hrvatskom: "U Rusiju smo došli uživati. Imamo čast sudjelovati na najvećem nogometnom natjecanju na svijetu. Igrali smo s Hrvatskom četiri puta u posljednje četiri godine. Često se šalimo da smo kao vjenčani par koji se pokušava razvesti, ali uvijek ponovno završi zajedno." O samoj utakmici je dodao: "To što će igrati neki igrači iz drugog plana za nas nije prednost jer je upitno bi li ključni igrači bili motivirani za ovu utakmicu. Igrat ćemo protiv igrača s klupe koji su motivirani jer se žele dokazati uoči druge faze. To su igrači iz Reala, Intera i drugih velikih klubova, ne možemo govoriti o drugoj ekipi."

Među igračima koji bi trebali debitirati na SP-u u hrvatskom dresu su Milan Badelj, Josip Pivarić, Duje Ćaleta-Car, i Tin Jedvaj, a još koji debitant mogao bi ući s klupe.

Očekivani sastavi:

Hrvatska (4-2-3-1): Kalinić, Pivarić, Vida, Ćorluka, Jedvaj; Badelj, Modrić; Pjaca, Perišić, Kovačić; Kramarić

Island (4-4-2): Halldorsson; Saevarsson, Arnason, Sigurdsson, Magnusson; Gunnarsson, Hallfredsson, Gudmundsson,  Bjarnason; Finnbogason, Sigurdsson,

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više