Štimac: Nisam kupovao glasove, pitajte one u Maksimiru

SPORTSKO pitanje dana, nažalost, glasi - tko od HNS-ovih skupštinara vozi, ili u garaži čuva novi Audi A3? Hrvatski je nogomet opet u fokusu USKOK-a koji sukladno zakonu, ne može komentirati eventualne koruptivne radnje uoči Izborne skupštine HNS-a 17. prosinca, prije državnoodvjetničke odluke. Tako u ovom trenutku glasi njihov službeni stav, a neslužbeno je, još uvijek neimenovani svjedok istražiteljima otkrio svoje zapažanja prema kojima su Igor Štimac i Zdravko Mamić potkupili istog skupštinara. Pobjedu je zahvaljujući Audijevoj "trici", tvrdi skupštinar naglo probuđenog morala, odnio Zdravko Mamić.



Čeka nas nova, iscrpljujuća potraga za Judom. Stanje koje je proteklih mjeseci jedino relevantno nogometnim ministrima i onima koji to žele postati. Užas se nastavlja, ali previše je onih koji su duboko involvirani i ne mogu pobjeći. Na meniju su kalkulacije, ali to je vrlo opasno područje. Mnogi će se sjetiti da Štimčev tabor "na prvu" nije vjerovao Mariju Rubeši iz Rijeke, no nakon izbora promijenili su mišljenje. Ne do kraja, ostalo je zrno sumnje u njegov glas Igoru Štimcu. U "nemilosti" se našao i Tomislav Ćorak, djelatnik vukovarsko-srijemskog saveza, koji zbog bolesti nije nazočio izvanrednoj skupštini krajem veljače. No, jasno je da se radi o čistim insinuacijama na osnovu do sada zabilježenih događaja.

"Već sam upozoravao na priče koje dolaze s terena, jer neki su mišljenja mijenjali doslovno preko noći. Demantiram bilo kakvu upletenost u koruptivne radnje. Miran sam po tom pitanju. Sve što sam radio, radio sam kroz prezentaciju programa i donošenje korisnih odluka za hrvatske klubove. Neki su me u tome zdušno podržavali, ali su onda odustali. Treba ih ispitati, kao i one u Maksimiru", kaže nam Igor Štimac.

Bit ću tu dok god postoji volja da se stane na kraj Mamićevoj tiraniji


O imenima ne želi, "bolje je ne insinuirati", ali pozivu USKOK-a spreman se odazvati.

"Uistinu nemam razloga za zabrinutost. Žao mi je što se povlači paralela između nečega što je dijametralno suprotno stvarnim događajima. Svatko ima svoju savjest, apsolutno sam miran."

"Svatko ima svoju savjest. Ponavljam, moja je čista. Ponudio sam svoj program i dio svog života koji sam i dalje spreman uložiti da se pomogne jednoj priči, da se izađe iz kolotečine gdje sve ovisi o pritiscima sudačke organizacije. A sve to kako bi se sačuvalo jednog pojedinca. Sve je jasnije da su moje dosadašnje tvrdnje i sumnje bile bile točne, vrijeme će pokazati da sam u potpunosti u pravu"

Razmišljate li o uzmaku s obzirom na situaciju?

"Ja nemam pravo biti umoran. Postoje ljudi, koji kao i ja, čvrsto nastoje stati na kraj nogometnoj tiraniji Zdravka Mamića. Dokle god su ti ljudi odlučni, ja ću biti tu za njih"

Pročitajte više