Štimac poziva Uskok: Ovo su ozbiljni izbori, ovdje kruže crne torbe pune crnog novca!

VLATKO MARKOVIĆ odlučio se za nizak udarac. Koji je čak i izvediv u legalnim okvirima. No, teško je tko uopće mogao pravno protumačiti i uvesti u Statut silne kombinacije koje HNS već godinama primjenjuje na HNL-u. Marković je odlučio Štimca slomiti njegovim oružjem. Što god mislili o ponuđenim kandidatima, apsurd je da i dalje traje silovanje lige. Iako je Liga 16 Štimčev projekt, Marković je u poziciji da bude "izvođač radova", pa makar je do jučer tu "investiciju" nazivao pogubnom.

Vlatko je još uvijek u poziciji da donosi odluke

Markovićev lobi, na čelu s Antom Vučemilovićem i Osječko-baranjskim savezom, na konspirativnom je sastanku razradio prijedlog o prolongiranju odluke o smanjenju Lige! O tome će odlučivati Skupština u prosincu, kada će se birati i predsjednik. Vrlo je izgledno da će isti oni koji su prijetnjama i ucjenama rušili Ligu 16 za Zdravka Mamića, uskoro poništiti svoju odluku.

Razlog? Jedinstvo u HNS-u i loša gospodarska situacija. To su Markovićevi aduti za još jedan u nizu kaotičnih zaokreta. Liga 16 ostaje, kao i Marković. Takav je otprilike plan.

Igor Štimac, koji je malim središtima davno želio omogućiti da ostanu prvoligaška, reagirao je vrlo burno. Liga 16 njegov je projekt, rušen na urnebesnoj HNS-ovoj Skupštini. Ali Vlatko Marković još uvijek je u poziciji da donosi odluke.

"Moja poruka im je sljedeća: podjelu u hrvatskom nogometu napravili ste jako davno. Do sada nije bilo snage koja se mogla suprotstaviti vašim pozicijama i netransparentnom radu. Ovaj potez vaš je poraz u prvoj bitki, a uskoro vam slijedi i konačan poraz", oštar je glas Igor Štimca.

"Neka sada mašu onom studijom o Ligi 10"

"Jasno je da ovim potezom žele opstanak u utrci, ali ovo je jasna poruka svima da su to ljudi bez nogometnog programa i vizije, spremni samo na trgovinu. Ovim putem pozivam državne institucije, policiju i Uskok da se uključe u kampanju. Ovo su vrlo ozbiljni izbori, ovdje kruže crne torbe pune crnog novca. Šeta se okolo, nudi se sve i svašta."

"Nudi se sve osim nogometnog programa, a tamo gdje se ništa ne može ponuditi, tamo se prijeti. Neka sada izvade onu studiju o Ligi 10 koju je Zdravko Mamić dijelio na prošloj Skupštini! Tamo piše da je Liga 12 ili 10 uvjet za spas hrvatskog nogometa. Danas to više nije tako očito. I to što kažu da ih gospodarska situacija motivira na zadržavanje Lige 16, to nema veze s pameću niti s temom. Rušili su projekt Lige 16, a sada ga samo žele vratiti da spase svoje fotelje"

Pročitajte više