Štimac: Sa Šukerom ne bi došle promjene, to je nastavak Mamićeve politike!

IGORA ŠTIMCA možete voljeti ili mrziti, no ovo nije priča o njemu. Slično kao što rasprava o pokretanju disciplinskog postupka zbog njegovih izjava o financijskom poslovanju Saveza nije bila rasprava tko je bolji (ili lošiji) kandidat, već pitanje demokracije i prava, tako i uklizavanje Davora Šukera u predsjedničku kampanju treba tumačiti kroz prizmu nastojanja da se u foto finišu iznađu revolucionarni mehanizmi za zaustavljanje Igora Štimca. Ako ga se već ne može pobijediti.

"Informacije s terena" govore o čvrstih 25 glasova splitskog aspiranta na Rusanovu. Ostane li broj 49 i konačan, kada je u pitanju broj delegata u Izbornoj skupštini, za pobjedu će biti potrebna natpolovična većina od ukupnog broja birača. Marković je sve dalje od brojke 26, no ovo ionako više nije njegova kampanja. Igor Štimac bori se protiv Zdravka Mamića koji je Markoviću i Srebriću nalijepio flaster na usta i uvidjevši da stvari izmiču kontroli, prometnuo se u HNS-ovu PR mašinu.

Markovićev program je Davor Šuker

S obzirom da je želja za promjenama probuđena diljem zemlje, a neki su se Markovićevi do sada čvrsti glasači, zbog sumnje u ono što im je obećano, okrenuli Štimcu, Mamić je uvidio da par njegovih govora neće promijeniti smjer vjetra. Koji otpuhuje sigurnog i inertnog Markovića i njegov nepostojeći program. Predstavljanje tog programa treba se dogoditi ovog petka, a prema informacijama s kojima raspolažemo, Markovićev program sadrži tek jednu točku - Davora Šukera. Njegovo ime u medije je ovlaš, najavno pogurnuto prije tjedan dana, no Štimac tvrdi da je znao za tu namjeru protivničkog stožera.

"Znao sam još prije šest-sedam mjeseci da se sprema taj čin. Radi se o posljednjoj slamci spas za koju se hvata Zdravko Mamić. To je njegov posljednji samoubilački čin", kaže Štimac.

Što se zapravo pokušava postići Šukerovim angažmanom? Ukoliko na Izbornoj skupštini ni Štimac ni Marković ne dobiju potrebnih 26 glasova (u tri kruga), oni više ne bi imali pravo natjecanja, pa bi u veljači sljedeće godine Šuker izglasan za novog predsjednika. U međuvremenu bi, jasno, osvojio dobar dio Štimčevih glasača, jer ime Davora Šukera može osvojiti puno toga. I osigurati Mamiću mirno more.

"Za razliku od Mamića, ja sam stvarao hrvatski nogomet"

Štimac se pokušao oduprijeti želji da komentira Mamićeve namjere pa je prilikom predaje kandidature rekao da ga uvijek veseli spominjanje Šukera, ali ne i u ovim kombinacijama.

"Da, razgovarao sam sa Šukerom prije nego sam uopće krenuo u kampanju. Već tada savjetovao mi je da neću uspjeti dobiti potreban broj glasova, da je Marković prejak. Danas je priča ipak malo drugačija. Marković i Mamić svjesni su da su izgubili ove izbore i sada žele napraviti sve da ih ne dobijem ni ja. To im jedino preostaje. Više ne mogu šutjeti na nepravdu, jer oni jako dobro znaju da bih odmah pokrenuo raspravu o dosadašnjem financijskom poslovanju i zatražio reviziju. Ne mogu šutjeti kada vidim da se događa sramotan čin, da iz Kuće nogometa izlaze prijeteći tonovi. Za razliku od Mamića, ja sam stvarao hrvatski nogomet. A ovi koji su kod Markovića na plaći, ne očekujem od njih drugo, nego da pognu glave, šute i sve to dopuštaju. Ja sam svjestan da se ovdje borim protiv Šukera i Mamića, a ne protiv Markovića. Njihov program sastoji se od dvije opcije; kriminalizirati mene ili gurnuti Davora Šukera."

"Kada bi Davor Šuker postao predsjednik, to ne bi bilo ništa drugo nego naslanjanje na Markovićevu i Mamićevu politiku. Sve bi u hrvatskom nogometu ostalo isto."

Pročitajte više