Štimca nakon debakla novinari pitali hoće li dati ostavku. Evo što je odgovorio

Foto: Profimedia

IGOR ŠTIMAC, izbornik nogometne reprezentacije Indije u azijskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine doživio je dva velika kiksa. Nakon remija bez golova protiv Afganistana prije pet dana, isti je protivnik porazio je u ponedjeljak Indiju rezultatom 2:1.

Indija je kao domaćin dočekala Afganistance na stadionu Indire Gandhi u Guwahatiju, a čak je i povela, ali Afganistan je u nastavku došao do potpunog preokreta. Indija je na FIFA-inoj ljestvici 117., a Afganistan 158. reprezentacija svijeta i ima ogromne probleme.sa štrajkom igrača i zato je Times od India njegove rezultate nazvao "sramotnim".

Štimac se ispričao zbog loših rezultata

"Vidjeli ste da polovica naših igrača nisu u mogućnosti odigrati s visokim intenzitetom, a ja to ne mogu promijeniti u pet dana. Žao mi je", rekao je Štimac nakon loših rezultata. Novinari su ga pitali razmišlja li o ostavci, a on je odgovorio: "Tu sam da ispunim misiju".

Misija je, naravno, plasman na Svjetsko prvenstvo, na kojem će se 2026. godine natjecati 48 reprezentacija. Indija nikad na njemu nije sudjelovala, a Štimac je više puta istaknuo da podržava proširenje formata natjecanja te da želi postati prvi izbornik u povijesti koji će odvesti Indiju na Svjetsko prvenstvo.

Štimac se ispričao navijačima zbog poraza i rekao da vjeruje da se Indija još uvijek može plasirati na Svjetsko prvenstvo i da će momčadi puno pomoći kad budu imali jedan duži period za pripreme. Sljedeću utakmicu igraju protiv Kuvajta 6. listopada.

Pročitajte više