Stipe Miočić otvara novu UFC sezonu: Protiv "Pitbulla" za izazivačku poziciju

Foto: UFC

NAJMOĆNIJA svjetska borilačka promocija 2016. će otvoriti odličnom priredbom u lasvegaškoj MGM Grand Areni. UFC 195 predvode Robbie Lawler i Carlos Condit u meču za titulu prvaka, a u “co-main” eventu naš će Stipe Miočić pokušati svladati bivšeg šampiona Andreija Arlovskog. Izravni prijenos pogledajte ekskluzivno na Fight Channel PPV-u i FightChannelTV.com u noći sa subote na nedjelju 3. siječnja sa početkom u 04:00 sata.

>>> POGLEDAJTE KAKO JE BILO NA SLUŽBENOM VAGANJU! 
 
“Ruthless” Robbie Lawler će nakon osvajanja titule u velter kategoriji pokušati drugi put obraniti pojas UFC prvaka. Prvu obranu je imao u srpnju ove godine u dvoboju za pamćenje protiv odličnog Roryja MacDonalda te je slavio prekidom u posljednjoj rundi. Sada je ispred njega bivši privremeni prvak Carlos Condit koji će drugi put probati stići do “pravog” pojasa. Condit je u posljednjem nastupu koji je odradio u svibnju ove godine svladao Thiaga Alvesa što mu je i donijelo novu priliku za napad na titulu. Lawlerov posljednji nastup je impresionirao kritičare pa su mu ovaj put dali malo više kredita. U novu obranu naslova će ući kao blagi favorit.
 
No više od ovog sjajnog meča, hrvatsku će publiku zanimati obračun koji će prethoditi; onaj između Stipe Miočića i Andreija Arlovskog. Meč je to 2. i 3. teškaša u elitnoj promociji i vrlo vjerojatno borba koja će donijeti sljedećeg izazivača. Podsjećamo, američki Hrvat je prije nekoliko mjeseci trebao ukrstiti rukavice s Benom Rothwellom, no ozljeda je prolongirala nastup na nekoliko mjeseci. U međuvremenu se “oslobodio” Arlovski pa su se čelnici UFC-a odlučili za logičniji par s obzirom na stanje na rang ljestvici.
 
Stipe je u posljednjem meču nokautirao Marka Hunta u nezaboravnom nastupu koji mu je trebao osigurati izazivačku poziciju. No, UFC je odlučio drugačije te su “The Firefightera” još jednom stavili na klupu. Dapače, Arlovski ga je preskočio na ljestvici najboljih iako još nisu odradili međusobni dvoboj što samo pokazuje preference UFC-a. Iako ima američko državljanstvo, UFC bi sigurno preferirao čak i bjeloruskog izazivača ispred Miočića radi popularnosti bivšeg UFC prvaka. No, ostavimo politiku po strani…
 
Dobra vijest je da stručnjaci i analitičari vjeruju u američkog Hvata te mu daju značajnu prednost pred Arlovskim. Na tom su tragu i “bookmakeri” koji su Miočića proglasili favoritom iako Bjelorus ima četiri pobjede u nizu od kada se vratio u UFC, odnosno šest u posljednje dvije godine.
 
U glavnom programu UFC-a 195 ćemo vidjeti još tri meča, a publici vjerojatno najinteresantniji jest onaj između Diega Brandaa i Briana Ortege u pero kategoriji. Tu su još obračuni Abela Trujila i Tonyja Simsa u lakoj, odnosno Alberta Tumenova i Lorenza Larkina u velteru. U uvodnim mečevima su “zapeli” Dustin Poirier i Michael McDonald.
 
Očito je da nema zagrijavanja za elitnu promociju na početku 2016. Nastavljaju istim tempom kojim su zaključili godinu iza nas. UFC 195 je svakako priredba koju vrijedi pogledati…
 
UFC 195: Lawler vs. Condit
 
Robbie Lawler vs. Carlos Condit
Andrei Arlovski vs. Stipe Miocic
Lorenz Larkin vs. Albert Tumenov
Diego Brandao vs. Brian Ortega
Tony Sims vs. Abel Trujillo
 
Uvodne borbe:
 
Masanori Kanehara vs. Michael McDonald
Nina Ansaroff vs. Justine Kish
Drew Dober vs. Scott Holtzman
Kyle Noke vs. Alex Morono
Joseph Duffy vs. Dustin Poirier
Joe Soto vs. Michinori Tanaka
Edgar Garcia vs. Sheldon Westcott
 

 

Pročitajte više