Stipe Miočić prognozirao pobjednika večerašnjeg spektakla Jones - Gane

Foto: Profimedia

STIPE MIOČIĆ u petak je u podcastu Daniela Cormiera objavio veliku vijest, da će se u srpnju boriti protiv pobjednika večerašnjeg okršaja između Jona Jonesa i Ciryla Ganea. Miočiću bi to bila prva borba nakon što je u ožujku 2021. izgubio UFC-ov teškaški pojas od Francisa Ngannoua.

Nakon Kamerunčeva odlaska iz UFC-a taj je pojas upražnjen, a za njega će se večeras boriti Ciryl Gane, koji ga je već lani neuspješno pokušao oduzeti Ngannouu, i bivša poluteškaška zvijezda Jon Jones koji više od tri godine nakon posljednje borbe debitira u teškoj kategoriji.

Miočić: Gane je velik, a Jones se tri godine nije borio

Miočić je u razgovoru s Cormierom otkrio svog favorita u tom meču. "Zanimljiv okršaj, Jones je tri godine trenirao za ovo, sad ima 114 kg, kaže da još ima brzinu, ali ne znam. Pitanje je kako će se Gane postaviti, hoće li se pokazati ili se prepasti. Gane je velik i bio je aktivniji zadnjih godina, Jones se nije borio tri godine", rekao je Miočić i malu prednost dao Francuzu.

Govorio je i o svom statusu u UFC-u, neostvarenoj borbi s Jonesom i mogućem revanšu s Francisom Ngannouom.

"Bilo je loše komunikacije, krivog tajminga, nismo se mogli dogovoriti koliko traju pripreme. Naravno da je novac bitan, ali bitan je i ponos, a znam koliko mi treba da se pripremim", objasnio je Miočić zašto se dosad nije borio s Jonesom.

Želi još jednu borbu s Ngannouom

Nakon poraza od Ngannoua želio je revanš, odnosno treću borbu, budući da je dobio prvi meč, ali UFC je imao drukčije planove i organizirao borbu Ngannoua i Ganea.

"Njih dvojica su se borili, a mene nitko ništa nije ni pitao. Ne bih ni prihvatio jer sam bio dobio dijete, ali ipak... Da, smeta mi što me se zanemaruje, ali razumijem, tih sam i rezerviran. Ne znam hoće li se Ngannou vraćati u UFC, ali ja bih svakako volio revanš", rekao je Miočić.

Pročitajte više