STIPE, ŠAMPION KOJI SPAŠAVA ŽIVOTE I ČISTI WC Amerikanci oduševljeni fajterom i ljudinom

Foto: Instagram

STIPE MIOČIĆ sprema se treći put za obranu naslova prvaka. Američki Hrvat oduševljava u oktogonu, ali još i više na svom radnom mjestu u vatrogasnoj stanici u Clevelandu. Zato su tamošnji mediji uoči njegove borbe protiv Francuza kamerunskih korijena Francisa Ngannoua (20. siječnja u noći na nedjelju u 4 sata) napravili priču s njegovim kolegama.

"Ne radim to zbog novca, UFC je moj poslodavac, ali biti vatrogasac je moja ljubav i strast. Ako nikad niste ušli u požar ili spasili nečiji život, onda to ne možete razumjeti. Volim biti vatrogasac i pomagati ljudima", poručio je Miočić, koji je medicinski djelatnik, a često u postrojbi čisti toalet, što mu kolege namjeste nakon njegovih borbi, točnije pobjeda.

"Pobrinemo se da ga odmah u smjeni nakon borbe dočeka čišćenje WC-a. Pokušao je nekoliko puta izbjeći to, ali mu nije uspjelo", kroz smijeh je otkrio Jamie Meklemburg.

Miočić je 2010. počeo raditi u vatrogasnoj postaji, a šef smjene Kenneth Papesh otkrio je kako je borac u prvoj godini uspio spasiti jednoj ženi život...
 
"Izašao je na intervenciju na poziv žene koja je imala bolove u prsima. Kad su Stipe i još jedan kolega stigli, žena je rekla da je dobro i da ne želi u bolnicu. Stipe ju je nagovorio da ipak ode provjeriti te je sjeo s njom u kola hitne pomoći. Tad joj je stalo srce. Stipe ju je oživio i odveo do bolnice gdje su je operirali. Izašla je iz bolnice zahvaljujući liječnicima, ali i Stipi koji joj je spasio život", ispričao je Papesh.
 
 
Ostali vatrogasci pohvalili su Stipu, za kojeg tvrde da se nije promijenio ni najmanje nakon velikih uspjeha. Naprotiv, i dalje je redovan na poslu, iako sada provodi oko 12 sati tjedno u postaji kako bi mogao trenirati. Međutim, kako kažu, pravi je prvak iz naroda...
 
 
"Znalo se to dogoditi kad idemo na intervenciju, bio to požar ili srčani udar. Ljudi ga prepoznaju, ali ponekad je to u nezgodno vrijeme. Zna se dogoditi da žele doći do njega, a nama čovjek ima srčani udar. No Stipe je uistinu sjajna osoba. Isti je kao i prvog dana kad sam ga upoznao, što je nevjerojatno nakon svega", zaključio je Papesh.
 

Pročitajte više