Stjepan Božić ipak nije glumio ozljedu

ČINI se kako Stjepan Božić ipak nije odglumio ozljedu u borbi s Arthurom Abrahamom. Fightnews.com piše da je hrvatskom boksaču dijagnosticirana ozljeda ligamenta kažiprsta. Vjerojatno se radi o staroj ozljedi koju je Božić obnovio kad je pogodio Abrahamov lakat.

Doktor Hubert Klauser dobio je dokumentaciju Sauerland team, organizatora meča i nakon pregleda je ustanovio da Božić najmanje šest tjedana ne smije udarati lijevom rukom. Nalazi su tako potvrdili Božićeve izjave koji je tvrdio da nikad ne bi odustao na takav način.

"Ja nisam glumac. Rado bih gledateljima priuštio dužu borbu s boljim završetkom, ali to zbog ozljede nije bilo moguće. Sad su i nalazi to potvrdili", rekao je Božić.

Podsjetimo, Božić je u meču supersrednje kategorije po WBF verziji predao Nijemcu, a uz bolnu grimasu na licu obrazložio je da je slomio lijevu ruku. Dogodilo se to nakon samo 1:01 minute u drugoj rundi.

Pregledom je međutim ustanovljeno da ruka nije slomljena što je samo pojačalo sumnju njemačke javnosti da se radi o prevari hrvatskog boksača. Visoko tiražni Bild ga je prozvao zbog boksačke farse, a liječnik koji ga je pregledao je rekao da je Božić dobar glumac-amater. Novi nalazi su ih demantirali.

Pročitajte više