BOKS

Što će se dogoditi s ringom nakon borbe Joshue i Ruiza? Priča je bizarna

Foto: Getty Images

DANAS nas od 16:30 očekuje boksački spektakl u Saudijskoj Arabiji, točnije njenom u glavnom gradu Rijadu, na kojem će glavna borba biti ona između Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza Jr.-a, koja bi trebala početi oko 21:40.

Prije toga, oko 18:40, u ring će ući Filip Hrgović i Eric Molina. Bit će to deseta profesionalna borba u karijeri hrvatskog boksača, ujedno i najveća. Hrgović i Molina će ući u ring u drugoj od pet velikih borbi večeri.

Arena sagrađena za ovu priredbu

Održat će se još i borbe Alexandera Povetkina i Michaela Huntera, Dilliana Whytea i Mariusza Wacha te Mahammadrasula Majidova i Toma Littlea.

Priredba će se održati u Diriyah Areni, koja je sagrađena usred pustinje na 10.000 četvornih metara u povijesnoj jezgri koja je pod zaštitom UNESCO-a, i to za manje od dva mjeseca. Kapacitet Arene je 15.000 gledatelja, a nakon boksa ugostit će i teniski spektakl.

Ring kao suvenir

Posebna priča ove priredbe je ring u kojem će se održavati borbe. On će nakon što priredba završi biti preseljen na drugu, prilično bizarnu lokaciju.

S obzirom na to da glavnu ulogu u dovođenju ovog velikog događaja u Saudijsku Arabiju ima princ Mohammad bin Salman, njega se pita kamo će ring. On je platio golemu svotu novca za organizaciju ovog događaja, a u budućnosti planira ugostiti i brojne druge velike sportske manifestacija.

Koliko mu je stalo do ovog događaja jasno pokazuje činjenica da će ring završiti u njegovom vlasništvu. Čim borba završi, on će biti rastavljen, a zatim ponovno sastavljen u privatnoj prostoriji princa Bin Salmana. U svijetu sporta suveniri su različiti, ali definitivno još nitko nije za suvenir uzeo kompletan ring.

Pročitajte više