Što je pošlo po zlu za Kalu? "Bio je jedan od najnesretnijih napadača Premierlige"

LOKALNI dnevnici iz Blackburna seciraju razloge zbog kojih je Nikola Kalinić odbio otputovati na pripreme sa svojim suigračima u Hong Kong.

"Kada je Blackburn u kolovozu 2009. godine izdvojio šest milijuna funti za Kalinića u klubu su vjerovali da rade investiciju u budućnost. Njegov talent hvalio je hrvatski izbornik Slaven Bilić, a Roversi su mislili da će sigurno dobiti barem povrat uloga u slučaju da ikad ode", započinje svoj tekst novinar Lancashire Telegrapha Andy Cryer.

Međutim, Kalinić u Blackburnu nije ispunio očekivanja: započeo je tek 36 utakmica u svim natjecanjima u dvije godine i postigao ukupno 14 golova. Bivši napadač Hajduka sada zahtjeva promjenu sredine u nedostatku dobivenih prilika, dok je mišljenje navijača Blackburna podijeljeno. Neki misle da loše vođen od samog dolaska u klub, dok drugi smatraju da je jednostavno bio loša kupovina.

Cryer navodi pet faktora koji smatra da su utjecali na Kalinićev neuspjeh da ostavi značajniji utisak u klubu s Ewood Parka.

1. Formacija Sama Allardycea: "Dok je igrao u Hajduku, Kalinić je igrao u formaciji u kojoj je bio jedan od dvojice napadača, dok je u Allardyceovoj momčadi često bio jedina isturena špica".

2. Steve Kean: "Smjenom Allardycea na klupi došao je menadžer koji preferira otvoreniju igru, ali koji nikad nije preferirao hrvatskog napadača".

3. Nikola Kalinić: "Za Kalinića bi bilo lako da okrivi nekog drugoga, ali nema sumnje da dio krivice snosi sam. Nitko ga ne optužuje da se ne trudi, nikad se nije durio, uvijek se pojavljivao na treninzima i uvijek je davao sve od sebe kad mu je ukazana prilika. No, jednostavno mu dosad u Roversima nije "kliknulo".

4. Očekivanja: "S obzirom na transfer od šest milijuna funti, očekivanja su uvijek bila velika. To je bio igrač koji je doveden da zamijeni Roquea Santa Cruza, a i prošlo je puno vremena otkako je klub potrošio toliko novca na jedno pojačanje, što je povećalo pritisak na njega".

5. Nedostatak sreće: "Život u Blackburnu mogao je biti drugačiji za Kalinića da se istaknuo na samom početku. U prvih par mjeseci bio je jedan od najnesretnijih napadača Premierlige. Sve što je uputio prema golu ili je pogodilo okvir, ili je izbijeno s crte ili je jednostavno otišlo pokraj gola".

Pročitajte više