Što je s ozljedom Marka Pjace?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija jučer je u Rigi pobijedila Latviju 2:0 u 9. kolu skupine D kvalifikacija za Europsko prvenstvo i došla na korak do plasmana u Njemačku. Hrvatska je slavila golovima Lovre Majera i Andreja Kramarića i treba joj još pobjeda u utorak protiv Armenije na Maksimiru za odlazak na Euro.

U Latviji nije igrao Marko Pjaca, kojeg je Dalić vratio u reprezentaciju za ovaj ciklus. Igrač Rijeke je uoči utakmice osjetio zatezanje u mišiću i Dalić nije želio s njim riskirati protiv Latvije, a odmah nakon utakmice je aktivirao pretpoziv Dionu Dreni Belji, koji se priključio iz Augsburga.

Kako doznajemo, Pjaca ne bi trebao biti teže ozlijeđen. Nije još ni potpuno sigurno da neće konkurirati za utakmicu s Armenijom, a izbornik će sa svojim stožerom o tome odlučiti na dan utakmice. Podsjetimo, Pjaca je u karijeri pokidao križne ligamente u oba koljena, ali ovaj put nasreću nije teže ozlijeđen.

S njim bi sve u redu trebalo biti do kraja tjedna, kad će se priključiti momčadi Rijeke u nastavku SuperSport HNL-a. Njegova momčad sljedeće subote u 16. kolu prvenstva gostuje kod Varaždina. Rijeka je druga na tablici s pet bodova manje od Hajduka uz utakmicu manje.

Pročitajte više