Što se događa s transferom Hoxhe u Dinamo?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO do zimske pauze čekaju još tri utakmice. U subotu na Maksimiru gostuje Rudeš, sljedećeg četvrtka Ballkani u Konferencijskoj ligi, a sljedeće nedjelje Hajduk u velikom derbiju 19. kola SuperSport HNL-a. Nakon toga će momčad na kratki odmor, a onda je čekaju zimske pripreme koje će najvjerojatnije odraditi u Rovinju.

No Sergej Jakirović će se istovremeno morati baviti i s transferima koji se na Maksimiru očekuju ove zime. Očajnički se traži lijevi bek oko kojega se imena još ne spominju, a velika Jakirovićeva želja je i lijevo krilo budući da se Luka Stojković ipak neće oporaviti do kraja sezone.

Stojković "out" do kraja sezone

Postojala je opcija da će se mladi Dinamov krilni igrač oporaviti od ozljede križnih ligamenata već na proljeće, ali će rehabilitacija ipak potrajati i na Stojkovića se ove sezone, kao ni na Kačavendu, ne računa.

Jakirović jako želi Arbera Hoxhu iz Slavena, o čemu se piše već danima. Odlični kosovski krilni napadač još prošle sezone bio je najbolji igrač Slavena, a dobru formu nastavio je i ove s četiri gola i tri asistencije u 18 nastupa za inače drugu najlošiju napadačku momčad lige.

Takva su vremena u HNL-u da cijene igrača divljaju pa je Slaven u startu izvjesio cijenu od tri milijuna eura za Hoxhu, na što su se u Dinamu nasmijali. Kako doznajemo, cijena je u međuvremenu pala na oko milijun eura, s time da bi Dinamo pod račun dao jednog ili više igrača, a Slavenu je ljetos posudio Daniela Štefulja i Mateja Šakotu koji bi mogli ostati u Koprivnici.

Jakirović je maksimalno fokusiran na preostale tri utakmice u polusezoni i tek nakon njih trebalo bi krenuti u ozbiljnije pregovore sa Slavenom. Nije nikakva tajna da je igrač jako zanimljiv Dinamu, ali tu je još puno detalja koje klubovi moraju dogovoriti oko eventualnog transfera.

Hoxha želi u Dinamo

Slavenu se ne žuri s prodajom svojeg najboljeg igrača, ali mu također odgovaraju budući dobri odnosi s Dinamom pa se neće previše inatiti oko odštete. Hoxha je ljudima u Koprivnici rekao da ga Dinamo jako zanima i da želi otići ove zime, ali dogovor klubova je još daleko.

Kosovar bi bio dobra kupnja za hrvatskog prvaka jer je točno profil igrača kakav Dinamu na lijevom krilu nedostaje. S Kanekom na desnom i Hoxhom na lijevom krilu Dinamo bi bio izrazito opasan, a teško da bi za iznos kojim bi platio Hoxhu iz inozemstva doveo boljeg igrača.

U najgorem slučaju, teško da bi Dinamo puno izgubio na njemu. Dolaskom u Dinamo vjerojatno bi mu se otvorila vrata reprezentacije Kosova za koju je dosad igrao triput, a zadnji put 2021. godine i, ako ništa drugo, mogao bi ga prodati za iznos koji je za njega platio.

Pročitajte više