Što se događa sa skupim Dinamovim igračem kojeg je senzacionalno oteo rivalu?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO u subotu od 17 sati gostuje kod Istre u 30. kolu SuperSport HNL-a. Prva je to od tri utakmice koje će Dinamo odigrati u samo osam dana. Nakon Istre Bišćanovu momčad u srijedu čeka susret s Varaždinom, a sljedeće nedjelje ide na Poljud u goste Hajduku.

Novi Dinamov trener uspio je u kratkom razdoblju razdrmati momčad koja je dotad bila u ozbiljnoj krizi. Igračima je vratio samopouzdanje, razigrao ih je i to se vidjelo u pobjedama protiv Lokomotive 2:1, a osobito prošlog vikenda u sjajnoj utakmici protiv Slavena koju je Dinamo dobio 4:0.

Bišćan gurnuo Perkovića na beka

Bišćan je u oba ta susreta forsirao Maura Perkovića na poziciji lijevog beka, a Roberta Ljubičića, Čačićevo rješenje za beka, stavio u veznu liniju i to je jako dobro funkcioniralo. Perković je djelovao dosta sigurno, a protiv Slavena je i asistirao Špikiću za 2:0 iako je Bišćan nakon utakmice rekao da nije siguran je li on pravo rješenje.

“Dobro se snašao u obje utakmice. Nije mu bilo jednostavno doći u potpuno drugo okruženje iz kluba u kojem su zahtjevi drugačiji nego ovdje. Kada je došao, poklopio se loš period momčadi, ali dečko je vrijedan i sluša. Nisam ni ja siguran da je to njegova prirodna pozicija, ali tu je za momčad", rekao je Dinamov trener.

Druga opcija za tu poziciju je zaboravljeni Petar Bočkaj koji, barem za sada, uopće nije u Bišćanovim planovima, kao što nije bio ni u Čačićevim. Bočkaj je u Maksimir došao u siječnju prošle godine kao senzacionalna kupnja iz Osijeka za 2.7 milijuna eura u momentu kad je bio među najboljim asistentima lige.

Kod Bjelice je u Osijeku igrao beka u sustavu s trojicom u zadnjoj liniji, ali se u Dinamu nikad nije snašao. Kad je došao, Čačić ga je koristio do kraja prošle sezone, a Bočkaj je čak i zabio gol za 2:0 Šibeniku i potvrdu Dinamove titule.

Igrao na početku sezone pa nestao

No, ove sezone je u 1. kolu bio kriv za oba gola Lokomotive nakon čega ga je Čačić izvadio u 24. minuti i ozbiljno na Bočkaja više nije računao. Njegovu poziciju zauzeo je Robert Ljubičić, a Bočkaj je lutao po Čačićevom sastavu tražeći si poziciju.

''Petar Bočkaj bio je jako dobar, imao je dvije asistencije. Popravlja fazu obrane. Vjerujem da će u bliskoj budućnosti biti dobar bek", rekao je Čačić nakon pobjede protiv Osijeka 5:2 u kojoj je Bočkaj upisao dvije asistencije, a u sljedećoj utakmici u Maksimiru protiv Bodoa zabio je zadnji gol u pobjedi 4:1.

Kako je sezona odmicala, za Bočkaja je bilo sve manje mjesta. U Ligi prvaka je odigrao 39 minuta, u početnoj postavi bio je uglavnom u manje važnim utakmicama, a onda je došla zimska pauza nakon koje je potpuno nestao s radara. U dugoj pauzi zbog Svjetskog prvenstva Bočkaj je bio na lakšoj operaciji stopala, ali je nabacio i dosta kilograma viška, što mu je Čačić jako zamjerio.

"Naravno da bih mogao igrati na poziciji koju je igrao Oršić. Imam velika očekivanja od proljetnog dijela sezone. Spreman sam, a hoću li i koliko igrati odlučit će trener Čačić", rekao je Bočkaj u intervjuu SN-u u siječnju.

No, iako je najavio da bi mogao zamijeniti Oršića, Bočkaj je u nastavku sezone kod Čačića upisao pet uglavnom slabih nastupa, a u zadnjih devet Čačićevih utakmica jednom je bio u početnoj postavi protiv Šibenika u prvenstvu, a protiv Gorice je igrao zadnjih 20 minuta.

Bišćan na njega ne računa

Situacija se nije promijenila ni dolaskom Igora Bišćana. Iako novi Dinamov trener na raspolaganju ima samo 17 seniorskih igrača i tri golmana, Bočkaj nije odigrao ni minute i, za sada, uopće nije u Bišćanovim planovima. Nije ni u najboljem fizičkom izdanju, a na ruku mu ne ide ni forma suigrača.

Ivanušec je sjajan na lijevom krilu, Špikić i Menalo izmjenjuju se na desnom, a Perković je pouzdan na lijevom beku, osobito u obrani što je uvijek bila najveća Bočkajeva mana. On ima ugovor s Dinamom do ljeta 2027. godine, a kako stvari stoje, Dinamo bi ga se rado riješio. Problem je što ga nema kome prodati, a novi Dinamov trener na njega ne računa.

Pročitajte više