LIGE PETICE

Što znamo o trenutno najvećem skandalu u talijanskom nogometu?

Foto: Getty Images

KAPETAN Atalante Alejandro Papu Gomez danas je bijesan napustio trening Atalante nakon navodno novog sukoba s trenerom Gianon Pierom Gasperinijem.

S trenerom se sukobio na poluvremenu utakmice s Midtjyllandom u Ligi prvaka, a čini se da se strasti i dalje nisu smirile. Evo što dosad znamo. 

Bijesan otišao s treninga

Argentinac je u ponedjeljak trenirao u Zigoniji pred očima predsjednika Antonija Percassija koji je bio u klubu kako bi sa stožerom pratio ždrijeb za osminu finala Lige prvaka. 

Atalanta je izvukla Real Madrid, a Gomez je, kako piše Tuttomercato, napustio trening-kamp Atalante u društvu ženinog brata vidno neraspoložen i bijesan.

Početak sukoba u Ligi prvaka

Sve je počelo kad je u prvom poluvremenu utakmice s Midtjyllandom Papu Gomez odbio pratiti Gasperinijeve upute s klupe. Nakon toga je došlo do sukoba u svlačionici na poluvremenu, a Gomez se nije vratio na travnjak u drugom dijelu.

Od tad Gomez je igrao protiv Ajaxa u Ligi prvaka, a predsjednik Percassi uvjeravao je javnost da sve može biti riješeno iza zatvorenih vrata kluba. Navodno se Gomez ispričao suigračima i treneru te se sastao s čelnicima kluba kako bi izgladio odnose.

Gasperini je nakon utakmice održao monolog o tome da trener mora imati slobodu izbora i donošenja odluka za koje smatra da su ispravne, a dodao je i kako nije siguran da klub zna kako riješiti ovaj problem.

Izgleda da Gomez odlazi

Gomez nije bio sretan kad je izostavljen iz kadra za Udinese, a Gasperini ga je ostavio na klupi i protiv Fiorentine u jučerašnjoj utakmici. Danas se Gomez oglasio na Instagramu i dao do znanja da bi njegovo vrijeme u Atalanti moglo biti gotovo. Obećao je da će istinu o svemu što se dogodilo reći kad ode iz kluba.

Da bi Gomez mogao napustiti klub u siječnju, potvrdio je i Gianluca Di Marzio, jedan od najpoznatijih talijanskih novinara i stručnjaka za transfere. Čini se da će se situacija riješiti sama od sebe. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više