Stoičkov: Bellingham nije zaslužio nagradu za najboljeg mladog igrača

Foto: EPA

OSVAJAČ Zlatne lopte 1994. godine Hristo Stoičkov komentirao je i djelomično kritizirao ovogodišnje nagrade France Footballa. Rekao je da engleski nogometaš Jude Bellingham nije trebao dobiti tu nagradu jer nije ništa osvojio s Borussijom Dortmund, klubom iz kojeg je stigao u Real Madrid.

"Bellingham nije zaslužio osvojiti nagradu Golden Boy. Neosporno je da je on velik talent, ima kvalitetu, mješavina je Laudrupa, Kake i Pogbe. Bit će u konkurenciji za Zlatnu loptu, ali što je on osvojio s Borussijom Dortmund? Ništa. Mislim da su nagradu trebali uzeti Musiala iz Bayerna ili Balde iz Barcelone. Oni su nešto i osvojili sa svojim klubovima", rekao je slavni Bugarin za talijanski Tutto Sport.

Komentirao i Dušana Vlahovića

"Vlahović izgleda impresivno, ali imao je nekih fizičkih problema. Čini mi se i da ne dobiva dovoljno dobrih lopti u napadu kao što je dobivao u Fiorentini. Dušan je Balkanac, kao i ja. Ako ne zabije gol, postane paranoičan. Tako sam i ja. Glava bi mi pucala, otišao bih Cruijffu i rekao bih mu da me ne stavlja u igru jer sam previše nervozan", prisjetio se Stoičkov.

Pročitajte više