Stoičkov: Dembele bi mi u moje vrijeme čistio kopačke, on je prevara

Foto: Profimedia

LEGENDARNI bugarski nogometaš Hristo Stoičkov (57) žestoko se obrušio na Barceloninog Ousmanea Dembelea (26). Stoičkov, nekadašnji igrač Barcelone i osvajač Zlatne lopte, gostovao je u jednoj emisiji, gdje nije štedio Francuza. Podsjetimo, Dembele je prije šest godina stigao u Barcelonu iz Borussije Dortmund za 140 milijuna eura, no nikada nije ostvario puni potencijal i sada želi otići u PSG za 50 milijuna eura.

"Dembele bi mi čistio kopačke"

Stoičkov je rekao: "Dembele je u četiri i pol godine završio 20 utakmica. Za četiri i pol godine! U moje vrijeme bi mi čistio kopačke. On je 108 utakmica bio ozlijeđen, dao je 18 golova i 16 asistencija. Oprostite, 140 milijuna eura plus bonusi." Stoičkov se prisjetio svog dolaska u Barcelonu iz CSKA Sofije 1990. godine:

"Ja sam naučio sve što je Barcelona. Učio sam o erama svih najvećih nogometaša u klupskoj povijesti. Znao sam povijest Barcelone. A ti? Ti nikada nećeš shvatiti što je Barcelona, to ti kaže Hristo Stoičkov. Ako ne želiš ostati u Barceloni, barem nemoj sramotiti ovaj grb. Reci da ne želiš biti ovdje. Zahvali se, baci dres i idi. Prevario si ljude da znaš igrati nogomet."

"Laporta, otvori mu vrata"

"To ti kažem ja jer sam ja igrao na toj poziciji. I nisi ni pokušao nešto naučiti o igračima na tvojoj poziciji koji su bili tu prije tebe. Ako ti se ne sviđa klub, hvala ti puno i doviđenja. Gospodine Laporta, otvorite vrata i pustite ga da ide. Ja sam učio o ovom dresu", ponavljao je ljutiti Stoičkov u svom monologu.

Stoičkov je za Barcelonu igrao od 1990. do 1995. te od 1996. do 1998. godine. U 214 utakmica je zabio 108 golova. Osvojio je pet naslova prvaka Španjolske, dva domaća kupa i četiri superkupa, Ligu prvaka i Kup pobjednika kupova, kao i dva UEFA-ina Superkupa.

Dembele ima 26 godina i sam je rekao da želi otići u PSG. Ako se pogleda koliko je Barcelona za njega platila i koliko je od njega dobila, svakako spada među najveće promašaje u povijesti kluba. Odigrao je u šest godina 185 utakmica, zabio 40 golova te 43 puta asistirao. 

Pročitajte više