Stojakovićev sin ne želi igrati za Srbiju, izbor je pao na drugu reprezentaciju

Foto: Profimedia

ANDREJ STOJAKOVIĆ, sin legendarnog srpskog košarkaša Predraga Stojakovića, ne želi igrati za reprezentaciju Srbije, nego se odlučio za Grčku, domovinu svoje majke. Potvrdio je to tijekom dodjele dresova za All-American, utakmicu najboljih košarkaša koji završavaju srednju školu. Ona će se igrati krajem ožujka u Houstonu.

Predrag Stojaković umirovljeni je srpski košarkaš rođen 1977. u Požegi. Prve košarkaške korake napravio je igrajući za KK Papuk iz Velike, ali je početkom rata s obitelji pobjegao u Beograd. Briljirao je u europskoj košarci prije nego što je stigao u NBA ligu.

U njoj je igrao od sezone 1989./99. do 2011., kad je kao košarkaš Dallas Mavericksa osvojio svoj jedini naslov prvaka. Bio je triput sudionik All-Star utakmica, dvaput u drugoj najboljoj petorci lige i dvaput prvak u natjecanju najboljih tricaša. Sacramento Kingsi umirovili su njegov dres s brojem 16.

Rođen je u Grčkoj

S reprezentacijom Srbije Predrag Stojaković bio je svjetski i europski prvak, a ima i europsku broncu. Ipak, njegov sin ima drugačije planove unatoč želji košarkaškog saveza Srbije, koji bi rado Andreja vidio u dresu srpske reprezentacije.

Mlađi Stojaković jedan je od najboljih mladih košarkaša u Sjedinjenim Američkim Državama. Rođen je u Solunu 2004. godine, kad mu je otac ondje igrao za PAOK. Igra na pozicijama beka šutera i krila.

Pročitajte više