Stojković: Vratilo nam se za ono suđenje iz Beograda

NAKON zasluženog poraza naše mlade reprezentacije u Velikoj Gorici, izbornik Dragan Okuka bio je realan. "Danas je pobjedu odnijela bolja momačad." - kazao je Okuka u druženju s novinarima.

Srbijanski mediji su nakon ogleda na Marakani bili duboko uvjereni u uspjeh svoje reprezentacije, no više od njih u prolaz su bili uvjereni sami igrači, što je u uzvratu na travnjaku stadiona "Radnik" itekako došlo do izražaja.

"Mene i Vučinića Hrvati ne mogu zaustaviti." - govorio je Milan Purović uoči susreta.

Iz našeg tabora, pak, odgovarali su istom mjerom. "Nema tog bunkera koji Modrić, Kranjčar i Da Silva ne mogu probiti." - kazao je naš Ognjen Vukojević.

Nažalost, prava prijetnja našima, baš kao i na Marakani, stigla je iz vlastitih redova, tako da su golovi Biševca i Stepanova bili tek logičan slijed događaja. No, njihovi potezi bili su dostatni da ih se u srbijanskim medijima proglasi nacioanlnim herojima.

"Golove za našu reprezentaciju postigli su Biševac u 20. i Stepanov u 88.minutu, dok je jedini gol za domaćina još u petoj minuti utakmice bio djelo naturaliziranog Brazilca Da Silve. Pred 4000 gledatelja "plavi" su izdržali početni pritisak domaćina i uspjeli ponovo dobrom igrom u drugom dijelu doći do zaslužene pobjede." - piše srbijanski B92.

"Počelo je onako kako nisu željeli ni izbornik Okuka ni igrači. Domaćini su poveli pogotkom Da Silve u 5.minutu (neuspjela offside zamka nakon koje je Brazilac primirio loptu i plasirao je pokraj Stojkovića), a izjednačenje plavima donio je Biševac koji je poslije kornera sa desne strane i odbijene lopte, fenomenalnim volej udarcem uspio pogoditi gol Hrvatske." - navodi se dalje u tekstu.

Na srbijanskom sportskom portalu Sportska centrala stoji da se pobjeda sad već kultnih "Plavih nada" izrodila iz izuzetno borbene, zrele i disciplinirane igre.

"Odsutnost nositelja igre reprezentacije Srbije i Crne Gore - Vukčevića, Jankovića, Krasića i kapetana Lazovića - se nijednog trenutka nije osjetila jer su ostali reprezentativci odigrali vrlo dobro i pokazali da će izbornik Okuka biti na "slatkim mukama" prilikom sastavljanja popisa putnika za završni turnir." - navodi Sportska centrala.

Iako je francuski sudac uvelike oštetio našu reprezentaciju kad nije dosudio penal nakon prekršaja na Eduardu u šesnaestercu SiCG, pritužbe na njega stižu i s druge strane.

"U nastavku utakmice domaćini su više napadali, ali je najbolju priliku propustila naša reprezentacija kada su dva posljednja obrambena igrača Hrvatske vukla i skoro oborila Purovića, međutim francuski sudac nije dosudio crveni karton ni slobodan udarac za plave." - piše B92.

Mnoge pohvale sa strane medija pokupio je Purović, koji se "u nekoliko navrata nosio i po tri obrambena igrača Hrvatske."

Vratar Crvene Zvezde Dragan Stojković pokazao se kao prva zvijezda na vratima naših protivnika.

"Jedan od najboljih aktera utakmice bio je golman Vladimir Stojković koji je u nekoliko navrata dobrim obranama ulio sigurnost posljednjoj liniji naše momčadi. To su i tijekom prijenosa na HTV-u a i poslije utakmice istaknuli Zlatko Kranjčar i Igor Štimac." - piše B92.

U izjavi za B92 Stojković je neposredno po završetku utakmice rekao:

"Ne bih se opterećivao s tim jesam li igrač utakmice. Ovo je zaista pobjeda cijele momčadi, cijelog kolektiva. Tu je nas 18 koji smo na okupu nekih godinu i po dana. Svi su izgarali od prvog dana od kada smo počeli kvalifikacije. Sav trud nam se vratio, vratilo nam se i za onakvo loše suđenje u Beogradu. Potpuno zasluženo smo otišli na Europsko prvenstvo." - kazao je Stojković.

(Screenshot: HRT)

Pročitajte više