Stopama Stanića i Špehara: Perišić sa 22 gola najbolji strijelac lige, Genk novi prvak Belgije!

ZAVRŠENO je belgijsko prvenstvo. U trileru posljednjeg, 10. kola doigravanja, Genk je osigurao treći naslov u povijesti, a hrvatski reprezentativac Ivan Perišić s dva je gola izborio naslov najboljeg strijelca lige.

Webber, Stanić, Špehar, Strupar, Perišić

Perišić je ukupno postigao 22 gola i peti je Hrvat kojem je uspjelo postati najbolji strijelac belgijskog prvenstva: Josip Weber taj je naslov osvajao tri godine zaredom, od 1992-94 (26, 31, 31 gol) za Cercle Brugge.

Hrvatska dominacija na vrhu belgijske liste strijelaca nastavila se i tri godine zaredom '96-'98, kada su tamo stolovali Bruggeovi Stanić (20), Špehar (26) i Genkov Strupar (22 gola).

Perišićev Club Brugge slavio je na domaćem travnjaku protiv Genta s 3:0 u utakmici u kojoj je Perišić zabio prvi i posljednji gol na susretu. Prvog je zabio u 17., posljednji u 70. minuti. Bili su mu to peti i šesti gol u Ligi za prvaka, te 21. i 22. ukupno ove sezone kojim je dohvatio naslov najboljeg strijelca. Nakon postignutog drugog gola na susretu, a petog u zadnja tri kola Perišić je zaradio i žuti karton zbog bacanja dresa u publiku.

Lekin gol i dvije asistencije u gostujućoj pobjedi Lokerena nad Anderlechtom

Sjajnu je utakmicu odigrao i Ivan Leko u gostujućem trijumfu svog Lokerena nad Anderlechtom 4:3. Zabio je Leko izjednačujući gol na susretu za 1:1 u 42. minuti, a upisao je i dvije asistencije. Spomenuti gol zabio je iz slobodnog udarca, a bio mu je to šesti ovosezonski. Upisao je ukupno i 13 asistencija.

Standard zamalo došao do titule kod Genka

U izravnom dvoboju za naslov prvaka Genk i Standard odigrali su bez pobjednika 1:1 na Cristal Areni, što je Genku donijelo treći naslov u povijesti i prvi nakon sezone 2001/02. U kontroverznoj utakmici punoj tenzija Genku je bio dovoljan i bod za osiguranje naslova, dok je Standard trebao pobjedu za osvajanje titule. Standard je poveo preko Eliaquim Mangale u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, a izjednačio je Nigerijac Kennedy Ugoala Nwanganga i tako donio naslov svojoj momčadi.

Jupiler liga, doigravanje za prvaka, 10. kolo:

Anderlecht - Lokeren 3:4

Club Brugge - Gent 3:0

Genk - Standard Liege 1:1

Redoslijed: 1. Genk 51, 2. Standard 51, 3. Anderlecht 44, 4. Club Brugge 43, 5. Gent 33, 6. Lokeren 31

Pročitajte više