Stožer demantira pijanstvo: "Ima li išta ljepše od zajedništva?"

SLAVEN BILIĆ svjesno je zabio autogol. Njegov prijateljski, prisan i nadasve tolerantan odnos s igračima već mu se nekoliko puta obio o glavu. Ipak, izbornik i dalje slijedi svoje metode. Ne sumnjamo u njegove dobre namjere, ali ma koliko god nam naši dečki "od krvi i mesa" bili simpatični, dojam je da ono što možete vidjeti malo poviše na fotografijama - jednostavno nije primjereno. Posebno u trenutku kada nas čeka finiš kvalifikacija, kada smo pohabani ozljedama i lošom igrom, kada nam kronično nedostaje vođa momčadi. A on se ne rađa po seoskim domaćinstvima "hrvatske Toscane", uz lagani melos tamburice i potok, mada vrlo pitke, domaće rakije.

Nije pogrešno što je Bilić igračima želio omogućiti zajedničko opuštanje uz večeru. Pogrešno je što je iz iskustva mogao znati u kojem će tonu ta večera završiti. Alarm bi možda bio tiši da momčad na terenu pruža ono što se od nje očekuje. No, to nije slučaj.

Ipak, stožer je iznenađen "medijskom hajkom" na igrače koji su imali slobodnu večer, i mogli su otići gdje god su htjeli. Tim se riječima novinarima obratio glasnogovornik stožera Davor Gavran.

"Izbornik je u dogovoru sa stožerom i kapetanom igračima dao slobodnu večer, i na vlastitu su inicijativu naši reprezentativci željeli to vrijeme provesti zajedno. Stoga su organizirali večeru i druženje na kojem su bili svi redom, od prvog do zadnjeg što dovoljno govori o momčadskom duhu i zajedništvu ekipe. Sve je dakle bilo u redu, od odlaska službenim vozilom reprezentacije, njihova boravka i povratka u hotel čak pola sata ranije nego je bilo predviđeno. Način na koji je njihovo druženje predstavljeno u dijelu medija je u najmanju ruku neprimjeren. Mi se ne ljutimo na nikoga, ali nam je žao da se senzacionalističkim naslovima i iskrivljavanjem činjenica potpuno nepotrebno stvara loša slika o hrvatskim reprezentativcima, umjesto da se istaknu mnoge pozitivne stvari.", službena je reakcija stručnog stožera koji u veselom raspoloženju povratnika iz Funtane ne vidi tragove prekomjerne konzumacije alkohola.

"Ne budimo licemjerni! na kojoj se to fotografiji vidi da je netko od igrača pijan? Mogli su svoju slobodnu večer provesti s bilo kime, ali odlučili su se za zajeedničku večeru. Ima li išta ljepše od zajedništva koje krasi ovu nogometnu reprezentaciju? Osobno sam dočekao sve igrače po povratku s večere i nisam primjetio da je bilo iščašenog ponašanja. Zašto ih nisu fotografirali dok su držali čase u ruci, tada bi barem bilo vidljivo da piju. Ovako zaista ne razumijem na temelju čega ih se optužuje.", branio je Davor Gavran, u izjavi za Slobodnu Dalmaciju, odluku Slavena Bilića da igračima pruži team - building po njihovom guštu.

Ipak, malo je vjerojatno da su naši momci uz tamburice kombinirali - mineralnu. To bi, uostalom bilo licemjerno - dopustiti igračima da si daju oduška u istarskoj konobi, a onda se čuditi zašto su potegnuli koju previše. Ili još gore,  tvrditi da nikakvog alkohola nije niti bilo.

Zasmetale su stožeru reakcije na fotografiju koja prikazuje Vedrana Ćorluku s cigaretom u ruci;

"Što to znači da je netko od igrača pušač? NIje ni prvi ni zadnji u hrvatskoj reprezentaciji. U medijima je dobio tretman kao da je nekome u dva ujutro obio automobil"

Pročitajte više