HNL

Strahonja: Hajduku nisu svirali čist penal u Gorici, oštećen je i Dinamo

Screenshot

GORICA je 3:0 pobijedila Hajduk u izravnoj borbi za plasman u Europa ligu sljedeće sezone, a nakon te utakmice pod povećalom se našlo suđenje Damira Batinića iz Osijeka.

 >>> GORICA - HAJDUK 3:0 Splićani ne pamte kad ih je netko ovako razbio

Naime, nakon što je primio treći gol, Hajduk je krenuo u napad, no nije uspio realizirati solidne prilike za gol.

 >>> Je li ovo bio penal za Hajduk protiv Gorice? Batinić ga nije dosudio

U 57. minuti dvoboja Čabraja je rukom blokirao udarac Jurića, no sudac Batinić nije pokazao na penal za Hajduk.

"Čisti penal za Hajduk. Vidimo da obrambeni igrač Gorice sa široko razmaknutim rukama kreće prema Juriću. Najprije, smetao mu je, a onda su mu se ruke zarotirale i bio je to neprirodan položaj. Nema veze što je šut bio iz blizine. Igrač Gorice je loptu blokirao rukom u situaciji kad je imao vidljivo neprirodan položaj ruke", rekao je Mario Strahonja u emisiji Stadion, a s njim se složio i trener Gorice Jakirović:

"Istina, tek sad vidim snimke i nemam što prigovoriti na ovo što je rekao Mario. Očito je da je sudac pogriješio na štetu Hajduka, ali treba vjerovati da suci u dobroj vjeri sude i da ovo nije bilo s namjerom."

A treći gol za Goricu zabio je Miya.

"Što se tiče trećeg gola, na prvi pogled izgledalo je da je sve čisto. Međutim, videotehnologija ne prašta. Kad smo vidjeli snimku, jasno je bilo da je kopačka igrača Gorice bila u zaleđu. Par centimetara, ali u zaleđu. No teško je ovdje kriviti suca. Dok u HNL ne uključimo VAR, suci imaju naputke da, kad nisu sigurni, daju prednost napadaču. To je ovdje bio slučaj", smatra Strahonja.

"Nije bilo penala ni za Osijek"

Dvije sumnjive situacije zabilježene su i na utakmici između Osijeka i Dinama. Osijek je pobijedio 2:1 ali trebao je utakmicu završiti s igračem manje.

"Obrambeni igrač Osijeka nije imao namjeru uzeti loptu i svjesno je rušio igrača Dinama. To bi za njega bio drugi žuti karton na utakmici", rekao je Strahonja.

Mirko Marić za Osijek je zabio iz penala u 76. minuti, ali Strahonja drži da penala nije bilo. U peterac je loptu ubacio Boban, a ona je pogodila Musu.

"Nenadano je pogođen u ruku, ovo je kriva odluka i greška pomoćnog suca koji je dojavio glavnom da je jedanaesterac", rekao je Strahonja. 

"Lopta dolazi sa strane i nenadano ga pogađa u ruku. Ruka se nalazi u prirodnoj poziciji uz tijelo i ovo je kriva odluka. Ovo je greška pomoćnog suca koji je dojavio glavnom da je jedanaesterac", kaže Strahonja.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

Pročitajte više