Strahonja nakon prijetnje Torcide više neće analizirati suđenje. Ovako se oprostio

Screenshot: HRT

MARIJO STRAHONJA pet i pol godina obavljao je ulogu sudačkog analitičara u HRT-ovim emisijama. Jučer se, u emisiji Lige prvaka, taj bivši nogometni sudac oprostio od TV karijere i svoje uloge u kojoj je analizirao rad sudaca u SuperSport HNL-u, europskim klupskim natjecanjima ili utakmicama hrvatske reprezentacije na velikim natjecanjima.

"Nakon pet i pol godina htio bih iskoristiti priliku i zahvaliti Hrvatskoj radioteleviziji na ukazanoj prilici, vama urednicima, koji ste sjajno moderirali ovu i ostale nogometne emisije, izvrsnim sugovornicima, mojim prijateljima te svima koji su radili da bi ova emisija ovako lijepo izgledala", rekao je Strahonja u oproštajnom govoru.

ODLAZAK MARIJA STRAHONJE

Evo kako se Marijo Strahonja uživo u emisiji Lige prvaka oprostio od mjesta sudačkog analitičara ⚽ 👇

Objavljuje HRT Sport u Srijeda, 13. prosinca 2023.

Nije poznato što će raditi

"Jednako tako hvala i gledateljima koji su prihvatili moje analize, nekima su se sviđale, nekima malo manje. Međutim, svatko ima pravo na svoje razmišljanje i to je potpuno razumljivo. Svima svako dobro, ugodne trenutke, blagoslovljen Božić te puno uspjeha u novoj godini", dodao je.

Strahonja je na HRT stigao kao umirovljeni sudac s dugogodišnjim stažem u domaćem nogometu. Posljednje kolo hrvatskog prvenstva započinje sutrašnjom utakmicom Gorice i Varaždina, a završava nedjeljnim derbijem u kojem igraju Dinamo i Hajduk.

Prijetnja Torcide

Inače, Strahonja je svoju odluku javno obznanio ni dva tjedna nakon što mu je Torcida zaprijetila na utakmici protiv Gorice na Poljudu transparentom "Nemoj, Strahonja, da te brige more, zašto više ne možeš na more".

On je tu prijetnju ovako prokomentirao: "Ne diraju me takve stvari, nas su još kao suce učili kako se nositi s povicima i pritiscima. Ja ću i dalje svoju funkciju obnašati u duhu objektivnosti."

Pročitajte više