HNL

Strahonja: Pejin je dobro sudio sve do situacije kad se uključio VAR

Foto: Screenshot/HRT

SUDAČKI ekspert Mario Strahonja komentirao je u HTV-ovoj emisiji Stadion odluke suca Tihomira Pejina u utakmici Hajduka i Istre, koja se igrala u prošlom kolu. Krajnji rezultat utakmice bio je 1:1, a Pejin je u drugom dijelu Hajduku poništio pogodak za 2:1 zbog prekršaja Nikole Kalinića. 

"Pejin je dobro sudio utakmicu sve dok se nije dogodila ta situacija u kojoj se nije uključio VAR. Tu je donesena dobra nogometna odluka, ali čitav je taj proces bio neuvjerljiv, izazvane su mnoge dileme, ali je imao problema s disciplinskim mjerama", prokomentirao je Strahonja.

"Kalinić nije zasužio žuti karton za udarac po licu"

"Dojam je da je postojao prekršaj, Kalinić se gradio i vjerojatno pogodio igrača rukom. Teško je na temelju snimke reći da Kalinić nije udario protivnika, ali voljeli bismo da postoji još koji kut kamere. Kod svakog gola se radi pregled. Potrošio je šest minuta da bi donio odluku. Najbolje bi bilo da je sudac odmah donio samostalno odluku", rekao je Strahonja pa dodao:

"Mislim da je pretjerao kod žutog kartona za sami zamah jer on se dogodio nenamjerno. Kasnije je Kalinić zaslužio opomenu zbog nesportskog ponašanja. To je sad stvar sudačke komisije", zaključio je analizu Strahonja.

 

Pročitajte više