Transferi

Strani mediji: Navijači Leedsa bi mogli dugo žaliti za Gvardiolom. Oglasio se i Luđak

Igor Kralj/PIXSELL

BRITANSKI mediji raspisali su se o prelasku Joška Gvardiola u Leipzig za 15 milijuna eura. Iako je još od kraja kolovoza Leeds United pokazivao veliki interes za igrača, stoper Dinama želi karijeru karijeru nastaviti u Leipzigu.

Team Talk piše kako je Leeds Gvardiolu ponudio financijski bolji ugovor od Leipziga na četiri godine, ali je igrač odlučio otići u redove njemačkog prvoligaša. Dinamo je prihvatio i ponudu Leipziga od 15 milijuna eura plus bonuse i Leedsovih 22 milijuna eura.

Gvardiol bi u Leedsu bio tek peti stoperski izbor

"Bielsa mu je bio spreman ponuditi igranje u prvoj postavi, ali Gvardiol navodno želi uzeti vremena za sazrijevanje", piše Team Talk u spomenutom tekstu i najavljuje moguću posudbu ako Gvardiol potpiše za Leipzig.

Menadžer Leeds Uniteda Marcelo Bielsa želio je dovesti Gvardiola kao obrambeno pojačanje zbog odlaska Bena Whitea i ozljede Gaetana Berardija, ali očito će svoju sreću morati pronaći u nekom drugom pojačanju.

"Trenutno nemamo konkretnih opcija. Postoji mnogo interesa, ali ništa konkretno i volio bih rađe pričati o pojačanjima koja smo zaista doveli", rekao je na temu transfera nakon subotnje pobjede protiv Fulhama Bielsa.

S druge strane, Inside Futbol piše kako Gvardiola u Leedsu ne bi čekalo mjesto u prvoj postavi. Naime, Bielsin stoperski par su Liam Cooper i Robin Koch, Luke Ayling također može pokriti poziciju centralnog braniča na kojoj je treći izbor, a Gvardiol bi bio tek peti izbor iza mladog Nizozemca Pascala Struijka.

Bielsa neće pokušati dovesti drugu stopersku opciju

Vjerojatno je to jedan od glavnih razloga zašto Gvardiol ne želi otići u Leeds, a britanski mediji pišu i kako ga Bielsa osim na stoperskoj poziciji, namjerava koristiti kao popunu na mjestu desnog beka.

Gvardiol je trebao postati treći najveći transfer Leedsa iza Rodriga Morena i spomenutog Robina Kocha. Bielsa je htio hrvatskog braniča jer ima potencijal razviti se u vrhunskog igrača i vjerojatno neće tražiti drugu opciju na tržištu ako ne dovede Gvardiola.

"Leeds se neće okrenuti alternativama kako bi pojačao obranu koja je primila sedam golova u prve dvije utakmice Premierlige", piše Football Insider.

Podsjetimo, Leeds je u prvom kolu poražen od Liverpoola rezultatom 4:3 na Anfieldu, dok je u drugom kolu istovjetnim rezultatom svladao Fulham.

Navijači Leedsa će žaliti za Gvardiolom

The Boot Room izvještava kako će Gvardiol u Dinamu ostati na posudbi do zimskog prijelaznog roka kada bi trebao potpisati petogodišnji ugovor s Leipzigom.

"Ne bismo se iznenadili pričama navijača Leedsa za nekoliko godina o Gvardiolu kao igraču koji je pobjegao njihovu klubu", konstatirao je The Boot Room uz kompliment 18-godišnjem igraču.

Od ostalih medija, Leeds Live se poziva na insidera s mercata Fabrizija Romana koji je jučer navečer objavio vijest o prelasku Gvardiola u Leipzig umjesto u Leeds United.

Pročitajte više