europske lige

Atomski Ajax gazi i dalje. Zabio je 19 golova u šest dana

Foto: Guliver Image

AJAX AMSTERDAM trenutno je najefikasnija momčad u najjačim europskim ligama, a vjerojatno i šire.

Nevjerojatna momčad Erika ten Haga sinoć je u 6. kolu Eredivisie pobijedila Fortunu u Sittardu 5:0, a koliko je Ajax dobro igrao, govori činjenica da su golove zabila petorica različitih strijelaca. Briljirao je Dušan Tadić, koji je zabio gol za 3:0 i asistirao za zadnja dva, a ove sezone u osam nastupa ima četiri gola i pet asistencija u svim natjecanjima.

Ajax je u nevjerojatnoj formi. U zadnjih šest dana zabio je 19 golova, a ovo je bila treća prvenstvena utakmica ove sezone u kojoj je slavio 5:0. Ajax je prije četiri dana demolirao Cambuur kod kuće s 9:0, a prije toga je slavio u Lisabonu kod Sportinga u 1. kolu Lige prvaka s 5:1.

U te tri utakmice Ten Hagova momčad imala je 59 udaraca na gol uz zastrašujuću realizaciju od 32 posto. Najbolji strijelac momčad je Sebastian Haller, koji je u osam utakmica zabio devet golova, a ima i dvije asistencije. 

Ajax je od početka sezone u osam službenih utakmica zabio 32 gola, a sezonu je otvorio katastrofalnim porazom od PSV-a u superkupu 4:0. No nakon toga je počeo nizati uvjerljive pobjede, a jedini tko je izbjegao poraz od Ajaxa je Twente, koji je odigrao 1:1.

Pročitajte više