Strašni Verstappen pobijedio i 15. put ove sezone, Hamilton sjajni drugi

Foto: EPA-EFE

MAX VERSTAPPEN pobijedio je na Velikoj nagradi Sjedinjenih Država u Austinu i tako došao do nevjerojatne 15. pobjede ove sezone. U zadnjih pet utrka Nizozemac ima priliku postaviti rekord po broju pobjeda u jednoj sezoni. Drugo mjesto osvojio je Lewis Hamilton, a treći je bio Lando Norris. Verstappen je na prošloj utrci u Dohi već osigurao treći naslov svjetskog prvaka.

Verstappen je startao sa šestog mjesta, ali je iskoristio probleme koje je Norris imao s bolidom. Britanac se preko radija žalio da ne može najbolje kontrolirati svoj McLaren, a Verstappen je za to vrijeme smanjivao zaostatak. Norrisa je prestigao u 28. krugu i nakon što je Leclerc kratko vodio poslije Maxova ulaska u boks, Nizozemac se u 39. krugu vratio na prvo mjesto i rutinski ga sačuvao.

Lewis Hamilton je odradio odličnu utrku, a on i Verstappen su 35. put u povijesti međusobno završili na prva dva mjesta, što je rekord za neko rivalstvo u Formuli 1. Charles Leclerc u Ferrariju startao je s pole positiona, ali ga je Norris pretekao na samom startu. Leclerc je na kraju završio šesti.

Pročitajte više